De 3 duurste hotels ter wereld

Marina Bay Sands

De duurste hotels ter wereld hebben flink wat mogen kosten. We hebben het dan niet over wat je als gast betaalt voor een kamer. Wanneer je de absolute hoofdprijs wilt betalen en in de duurste hotelkamer ter wereld wilt slapen dan kun je terecht in Saint Lucia in de Caraïben. In dit hotel betaal je zo’n 150.000 euro voor een overnachting. In dit artikel lees je welke 3 hotels volgens Quote het duurst waren om te bouwen. Ook voor deze hotels zul je een stukje moeten reizen.

1. Abraj Al Bait, Saoedi-Arabië

Abraj Al Bait, Saoedi-Arabië

Het Abraj Al Baitis het duurste hotel ter wereld. De bouw van het hotel heeft nabij de 13 miljard euro gekost. Het hotel is echt verschrikkelijk groot en is naast het duurste ook het grootste hotel ter wereld dankzij de 10.000 kamers. Om een kleine indruk te geven van de verhoudingen: De klokkentoren van het hotel heeft wijzers die wel 22 meter lang zijn!

2. Marina Bay Sands, Singapore

Marina Bay Sands

Voor het volgende hotel gaan we naar Singapore. Voor dit hotel werdook een behoorlijke som geld neergelegd om het te bouwen. Ruim 4,7 miljard euro werd in de strijd gegooid om dit complex te verwezenlijken. Het hotel staat onder meer bekend om het geweldige zwembad op het dak van het hotel en is een toeristische trekpleister van Singapore. In Marina Bay Sands zijn 2561 kamers.

3 World Sentosa, Singapore

World Sentosa

In Singapore weten ze wel wat geld uitgeven is, als het om hotels gaat in ieder geval. Want ook de nummer 3 in de top duurste hotels komt is in Singapore gebouwd. Het World Sentosa hotel. Kosten? Meer dan 4,2 miljard euro. Maar dan heb je ook wat. Dit hotel staat met name bekend omdat het het grootste aquarium ter wereld bevat. Dan weet je gelijk waar een goed deel van het geld aan besteed is.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *