3 Goede betaalbare whisky’s – dus écht lekker!

lagavulin 16

Op zoek naar een goede betaalbare whisky? Met het grote whiskyaanbod en de stijgende prijzen van deze drank, kan het een uitdaging zijn om een lekkere whisky te vinden die ook betaalbaar is. Veel whisky’s worden aangeboden alsof ze goedkoop maar toch kwalitatief zijn. Wij weten wel beter, tenminste dat denken we. Onderstaande whisky’s zijn drie van onze favorieten in het lagere prijssegment. Niet omdat ze gesponsord worden, maar omdat ze zichzelf bewezen hebben.

De drie whisky’s die we je presenteren zijn allen single malt whisky’s.

Glendronach 12

glendronach 12

Glendronach, de distilleerderij van deze Schotse single malt whisky, bestaat al bijna 200 jaar! De Glendronach 12 is een heerlijke zachte en zoete sherry whisky. Deze kenmerken heeft de whisky zeker ook te danken aan de rijping op Spaanse Pedro Ximinez en Oloroso sherry vaten. De whisky’s van Glendronach hebben trouwens sowieso vrijwel altijd een rijk sherry karakter. Glendronach is bij de kenners een geliefde distilleerderij en met de Glendronach 12 hebben ze een whisky die betaalbaar is én heerlijk smaakt!

De Glendronach 12 is vaak te vinden rond de 35 euro.

Springbank 10

springbank 10

Springbank, alweer zo’n prachtige distilleerderij. Gevestigd in de regio Campbeltown, ooit eens uitgeroepen tot whiskyhoofdstad van de wereld. Springbank is de oudste Schotse familiedistilleerderij en het karakter is terug te proeven in de whisky’s. De Springbank 10 is een mooie whisky voor beginners en meer ervaren whiskydrinkers. Nooit een Springbank geproefd? Begin dan met deze 10-jarige. Niet overtuigd? Deze whisky won een gouden medaille tijdens de World Whiskies Awards 2014. Ook de Springbank 10 heeft een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Je koopt de Springbank 10 online voor ongeveer veertig euro.

Lagavulin 16

lagavulin 16

De distilleerderij Lagavulin ligt aan de kust van het beruchte whiskyeiland Isle of Islay. Een prachtig eiland waar heerlijke rokerige whisky’s worden gemaakt. Natuurlijk proef je turf, ook wel peat, terug in deze whisky. Dat wil dus zeggen dat hij rokerig is. De Lagavulin 16 is een juweeltje met een gruwelijk goede prijs-kwaliteit verhouding.

De Lagavuling 16 vind je online al onder de vijftig euro.

Previous ArticleNext Article