4Dx Bioscopen in Pathé Amsterdam en Rotterdam

4Dx bioscopen Pathe Nederland

Naast de 4D bioscopen die nu ook al in Oslo en Parijs zijn geopend komt de 4D bioscoop nu ook naar Nederland. Pathé Nederland heeft een contract gesloten met het Zuid Koreaanse bedrijf 4DX. Deze 4D bioscoop zorgt voor een nog veel grotere beleving dan bijvoorbeeld de Imax zalen van Pathé. Zo wordt er wind, geur en regen toegevoegd om de beleving nog realistischer te maken. Als eerst zullen in Pathé Amsterdam en Pathé Rotterdam de 4Dx zalen worden geopend.

4D in Pretparken

In de pretparken zijn al langer 4D films te bekijken met beweegbare stoelen, wind en water druppels. Pretparken als Disneyland Parijs en de Efteling met de attractie Pandadroom hebben dit soort attracties al meer dan tien jaar. Ook het nieuwe dierenpark Wildland heeft een 4D bioscoop. Hierbij krijg je als passagier het gevoel dat je in een onderzoeksvliegtuig zit die over het poolgebied vliegt, waar je net langs de ijsschotsen manoeuvreert.

Helaas niet voor iedereen

Door de extra beleving is de 4D bioscoop helaas niet geschikt voor iedereen. Je kan je voorstellen dat het net wat intensiever kijken is dan wanneer je lekker lui onderuitgezakt in een normale rode stoel zit.

4DX wordt niet aanbevolen voor mensen met:

• Hoge bloeddruk of een hartaandoening
• Rug- of nekletsel of aandoeningen
• Medische aandoeningen of beperkingen beïnvloed door stoelgang of milieueffecten
• Epilepsie
• Die zwanger zijn
• Ademhalingsproblemen of allergieën voor geuren of chemicaliën
• Sensorische gevoeligheden
• die onder invloed van alcohol, drugs of andere bedwelmende middelen zijn
• Bewegingsziekte (onstabiel evenwichtsorgaan)

4Dx Trailer/impressie

Dolby zalen

Naast de 4DX heeft Pathé ook verschillende zalen in Amsterdam en Rotterdam omgebouwd naar Dolby Cinema. Deze kun je terug vinden binnen Pathé De Munt, Amsterdam en Pathé De Kuip, Rotterdam. Ik hoor je denken, maar wat is Dolby Cinema eigenlijk? Dolby Cinema zorgt voor haarscherp beeld op een zwevend scherm. De Dolby Cinema is uitgerust met de nieuwste en beste projectoren, namelijk twee laserprojectoren van het merk Christie die films in 4K, 2D enDolby 3D kunnen projecteren.

Weer genoeg reden om binnenkort weer eens naar de bios te gaan toch?

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *