Aquafari: Pak de onderwaterscooter!

Aquafari Curacoa Manisfaction

Toen we in Curaçao waren hadden we van vele bekende gehoord om ook zeker het onderwaterlandschap te gaan bewonderen. Dit kun je in Curaçao op vele verschillende manieren doen. Door te snorkelen, duiken, met een duikboot onderwater te gaan of je gaat gewoon op Aquafari. Een nieuwe manier om het onderwaterparadijs te ontdekken zonder duikuitrusting.

Aquafari onderwaterscooters zijn er klaar voor

Wat is aquafari?

Aquafari is een nieuwe manier waar een ieder op een eigen onderwaterscooter de meest prachtige vissen en andere zeedieren onderwater kan bewonderen en zelfs voeren. Onder begeleiding van gediplomeerde duikers ga je met maximaal 5 a 6 onderwaterscooters op pad om het mooie koraal te bewonderen of de vele verschillende soorten zee-egels. Je blijft ongeveer een uur onderwater. Door de boei aan de onderwaterscooter zink je niet verder en laten ze de scooter door middel van een touw zakken van in het begin 3 meter tot een uiteindelijke diepte van 7 meter diep. Dit is toch net iets dieper dan je met je snorkel kan komen.

Aquafari onderweg Manisfaction

Hoe werkt de onderwaterscooter?

De milieuvriendelijke onderwaterscooter is voorzien van een klokvormige glazen container die wordt geleverd met zuurstof uit een duiktank, die aan de voorkant van de scooter is bevestigd. Deze tank levert genoeg zuurstof voor de hele duur van de reis. Dit is ruim een uur. Met de tank kun je ruim 1,5 uur onderwater, dus er is een marge van 30 minuten meegerekend. Met het stuur kun je naar links en naar rechts sturen. Verder kun je de onderwaterscooter alleen aan of uit zetten. Er zit dus helaas geen gashendel op, misschien wel zo veilig ook anders zouden we de duikers snel uit het oog verliezen denk ik.

Aquafari onderwaterscooter

De unieke ervaring

Nadat je dus de instructievideo hebt bekeken en uitleg hebt gekregen over de onderwatertekens ga je zwemmend naar de plek in de zee waar je in de onderwaterscooter gaat, vlakbij de kust. Ze laten de scooter aan het wateroppervlak drijven zodat je eenvoudig erin kan. Als iedereen er in zit, begin je je avontuur en vaar of rij je langs de kust om het onderwaterparadijs te verkennen. Onderweg maken ze nog wat leuke foto’s van je en krijg je ook nog de mogelijkheid om met wat brood de vissen eten te geven. Een leuke en unieke ervaring is het wel als je de tandjes van Sergeant-Majoor vissen in je vingertoppen voelt.

Aquafari Sergeant-majoor vissen Manisfaction

Het verschil met duiken

In tegenstelling tot duiken, waarvoor je dus eigenlijk meer uitrusting en instructie voor nodig hebt is het doen van een Aquafari-trip een stuk eenvoudiger voor onderwaterbezoekers. De Aquafari-scooter is zeer gemakkelijk te besturen en leuk om een keer te proberen. Je kan dan zittend met je kop in een luchtbel lekker onderwater cruisen. Ondanks dat je je iets minder vrij kan bewegen dan in een duikpak en minder diep kan gaan, is het wel een stuk relaxter dan duiken met bepakking en dergelijke.

Aquafari Onderwaterscooter Manisfaction

Waar kun je Aquafari nog meer doen?

Van alle dingen die op Curaçao te doen zijn is Aquafari, één van de meest unieke ervaringen. Aquafari kun je maar op 7 plaatsen in de wereld doen. Bij de andere Nederlandse Antillen eilanden Aruba en Bonaire kun je ook terecht voor een Aquafari trip. Ben je nieuwsgierig geworden dan kun je op de facebookpagina van Aquafari ook nog meer foto’s en filmpjes bekijken. Ga je dus lekker met een cruiseschip langs deze eilanden en neem er dan zeker even een kijkje als je er tijd voor hebt. Ga je er voor een langere periode heen dan moet je de Aquafari zeker opnemen in je planning. Wij vonden het een leuke en unieke ervaring, die we zeker niet wilde missen.

 

Previous ArticleNext Article