Aston Martin DBS GT Zagato! 760PK!

Aston Martin DBZ Centenary Collection Manisfaction

De Aston Martin DBZ Centenary Collection is een unieke collectie van twee supercars van Aston Martin. Dat Aston Martin hele gave auto’s maakt weten we allemaal, maar nu komen ze onder andere weer met een nieuw beest, DBS GT Zagato, met circa 760pk. Dit racemonster ziet er niet alleen uit als een supercar maar rijd ook 0-100 in 3,4 seconden. Wat moet je nog meer  weten over deze gruwelijk snelle Aston Martin? In ieder geval dat hij niet alleen komt en dat hij alleen beschikbaar wordt gesteld samen met de  DB4 GT Zagato Continuation

  • Rhode Island onthult de eerste DBS GT Zagato welke de modernste van de tweeling is in vergelijking met de DB4 GT Zagato Continuation
  • DBS GT Zagato heeft een vermogen van 760 pk met een dubbele twin-turbo V12 motorblok
  • Alleen 19 DBZ Centenary Collection-paren
  • Beschikt over ’s werelds eerste automotive-toepassing van configureerbare carbon en 3D-geprinte metalen afwerkingen

Aston Martin dbs gt db4 Zagato manisfaction

Prestaties van de Aston Martin

Motorisch beschikt de auto over de 5.2 liter Twin Turbo V12. Je betaalt niet 5,8 miljoen pond extra voor vergelijkbare prestaties met de DBS, dus heeft de DBS GT 760 pk in plaats van 725pk. Er wordt een DBS GT gekoppeld aan elke DB4 Zagato Continuation. Daar komen er 19 van in totaal. Of deze Aston Martin dus exclusief is kun je wel stellen ja. In de wereld van extreem dure auto’s is circa 7 miljoen euro toch wel extreem veel geld voor twee Aston Martins. Dit paar zijn de meest waardevolle nieuwe sportwagens die tot nu toe door Aston Martin zijn gebouwd. Aston Martin viert hiermee de langdurige samenwerking met de wereldberoemde Italiaanse koetsbouwer en designhuis Zagato.

Aston Martin Dbs Zagato Manisfaction

Kleine dure details

De auto heeft een glanzend koolstofvezel dak. Dit koolstofvezel dak loopt volledig door naar achteren en slokt daarbij de gehele achterruit op. Verder bevat de auto een hele super gave diffuser aan de achterkant. Naast de gruwelijke achterkant vallen ook de gouden vleugels op aan de zijkant van deze supercar. Deze zijn gemaakt van 18 karaats goud.

Aston Martin DBS GT Zagato

Unieke 3D geprinte interieur onderdelen

De Aston Martin DBS GT Zagato maakt gebruik van een van de eerste automotive-toepassing met configureerbare carbon en metalen 3D-geprinte interieur onderdelen. Dit omvat verschillende design elementen van gedrukte ofwel geprinte carbon, aluminium of goud. De laatste vereist bijna 100 uur printtijd met extra polijsten en nabewerking door bekwame vakmensen om een ​​perfecte glanzende afwerking te bereiken.

Aston Martin DBZ Centenary Collection goud Interieur

Wat ons betreft twee super gave supercars en wat een gaaf concept dat ze alleen als paar worden verkocht.  Wanneer je geld over hebt dan zou dit toch wel dé eyecatcher kunnen zijn van je garage. Of ga je misschien liever voor een andere Aston Martin?

 

Previous ArticleNext Article