Barbecueën? Scoor met zalm in krant!

zalm na krant

Het eerste mooie weekend van het jaar staat voor de deur. Dat betekent heel Nederland massaal barbecueën! Tijdens de eerste barbecue van het jaar wil je natuurlijk iets moois neer zetten, of iets origineels. Wij presenteren je de zalm in krant. Een zalm in een krant? Lees hier hoe je hem klaarmaakt.

Recept zalm in krant

Dit zijn de ingrediënten die jij als barbecuemaster moet inkopen voor jouw hoogstandje.

  • Een hele zalm. De grootte van de zalm kun je zelf bepalen maar ga uit van een zalm van een kilo of 2.
    Gelijk al een tip. Je kunt bij de visboer een schoongemaakte en ontschubte zalm kopen, zonder kop in twee helften. Bij het vullen leg je dus de twee helften op elkaar met de vulling ertussen.De plek waar het hoofd zat scherm jij af met olijfolie.Lees maar verder, deze informatie valt straks wel op zijn plaats.
  • Voldoende groene kruiden zoals peterselie, venkelgroen, basilicum, lavas en meer. Om het af te maken ook nog gekneusd venkelzaad. Heb je ze niet in huis? Wees niet lui en koop ze in. Je wilt toch een mooi stuk zalm presenteren!
  • 2 citroenen
  • Olijfolie
  • Zout, liefst zeezout en peper. Liefst peper en zout die je zelf kunt malen.
  • Een dikke krant
  • Touw
  • Ca. 3 Corona

Aan de slag

Ok je hebt inkopen gedaan. Nu is het tijd om aan de slag te gaan. De duur van de bereiding van jouw kunststukje hangt af van jouw kunde en focus. Aan te raden is om eerst een koude dorstlessende versnapering te openen, zoals bijvoorbeeld een Corona. Je kunt best één schijfje van je citroenen opofferen om de smaak van je Corona te verfijnen.

Nu je er helemaal klaar voor bent kun je aan de slag. Als je een hele zalm hebt gekozen die niet voorbereid is door de visboer dan dien je deze te ontschubben en de graten te verwijderen. Hopelijk ben je een pro en anders geven we je bij deze het advies om Google en/of TouTube in te zetten. De zalm kun je vervolgens gaan inwrijven met zout, peper en olijfolie. Vul de zalm vervolgens met citroen schijven en kruiden. Wees niet te zuinig en gebruik een aantal handenvol kruiden.  Nu komt de krant in het spel. Vouw de dikke krant open en leg middenin, in de vouw, een flinke laag kruiden, de resterende schijven citroen (je moet er dus een paar overhouden) en venkelzaad.

Next step: pak de zalm en leg deze op je laag met kruiden en citroenen. Sprenkel hier nog subtiel wat olijfolie overeen. Vervolgens kun je de krant gaan dichtvouwen, of rollen. Het pakket kun je vervolgens met het touw dichtbinden. Op ieder moment dat je toe bent aan je volgende corona, kun je deze open trekken. Het juiste moment laten we aan jou.

Het hele zalm-krantpakket moet je vervolgens kletsnat maken. Leg het pakket nu voor ca. 25 minuten in de gloeiende kolen/as van de barbecue. Draai de de zalm vervolgens om en wachte nog een 25 minuten. LET OP! Hoelang je de zalm laat liggen voor je hem omdraait hangt af van hoe heet jouw as/kolen zijn en hier zul je echt jouw BBQ-skills in moeten zetten. Het advies van de totale tijd is 25-50 minuten. Succes dus! Oja, tijd genoeg om nog een koude Corona te nuttigen! Gedurende deze tijd zal de krant verbranden. Ook de huid van de zalm zal aanbranden, deze kun je vervolgens eenvoudig verwijderen. Op dit moment is de zalm gaar genoeg en zal een heerlijke lichte rokerige smaak hebben.

Previous ArticleNext Article