Barista zet in een uur 420 cappuccino’s

barista

Veel mensen houden van een goede bak koffie, een espresso of een lekkere cappuccino. Barista’s zetten voor ons de meest lekkere exemplaren neer. Ze hebben het koffie zetten tot vak verheven. De populariteit van koffie zien we ook terug in de records die worden behaald op koffiegebied. Zo werden vorig jaar in Honduras de grootste kop koffie gezet en het grootste koffieproefevenement georganiseerd. Nu is er een barista die een record heeft gezet in het aantal cappuccino’s dat per uur wordt ingeschonken. Haar record is opgenomen door Guinness World Records.

420 cappuccino’s in een uur

Het was Liza Thomas uit Australië die in haar eentje de meeste cappuccino’s in een uur inschonk. Zij produceerde maar liefst 420 stuks. Dat zijn er 7 per minuut. Een uur lang iedere negen seconden een cappuccino, zelfs nog iets sneller. Je moet het maar kunnen.

Thomas bereikte haar record op Birbie Island, Queensland in Australië dus. Ze deed het om aandacht te trekken voor de opening van een nieuw café: “Social Club”. Voor de koffiespecialisten onder jullie: Ze gebruikte een commercieel verkrijgbare koffiemachine met een maximum van 4 espresso shots die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Ze vulde uiteindelijk in een uur 420 kopjes met cappuccino met een minimale inhoud van 142 ml.

Ze voerde haar missie uit onder toeziend oog van collega’s, cafébezoekers en media, die allen mochten genieten van de cappuccino’s die zij bij haar recordpoging inschonk. Deze werden weggegeven terwijl zij ze voor hen bereidden.

Kan jij het beter? Dan kun je altijd zelf een poging doen. Lees meer op de website van Guinness World Records of hoe je je kunt aanmelden voor een recordpoging.

Cappuccino

cappuccino

Een van de meest bekende varianten van koffie is de cappuccino. Een op espresso gebaseerde koffie die zijn oorsprong vindt in Italië, waar anders? Traditioneel wordt de cappuccino gezet met hete melk en gestoomde melkschuim.

Ben jij niet van de cappuccino maar meer van de sterkere koffie? Dan vind je misschien dit artikel interessant: De sterkste koffie ter wereld.

 

 

 

Previous ArticleNext Article