BEEK – De nieuwe Whisky van Nederlandse Bodem!

BEEK DUTCH PREMIUM BLEND

Het is weer Whisky Woensdag en deze keer de volledige aandacht voor BEEK Whisky!

BEEK is de eerste blend van Nederlandse top Distilleerderijen. Naast een whisky is er ook gelijk een BEEK bitter, BEEK rum, BEEK gin en een BEEK genever op de markt gekomen. Voor vandaag zoomen we natuurlijk even in op de prachtige whisky blend. Met deze blend wil BEEK de mooie distilleerderijen die ons land heeft ook wat extra aandacht geven. Daar helpen wij natuurlijk graag aan mee. Daar mogen wij namelijk best trots op zijn!

Jan Beek

Jan Beek selecteerd vaten bij gerenommeerde distilleerderijen over de hele wereld, die hij per vat bottelt. Hij heeft een hele brede focus en vooral voorkeur voor dranken met een eigen specifieke smaak ofwel karakter. Zijn interesse en aandacht gaan dus vooral uit naar whisky, rum, cognac, armagnac en ook de grappa’s laat hij zich niet zomaar voorbij gaan.
Door zijn jarenlange ervaring als whiskyimporteur en zijn relaties die hij heeft opgebouwd in de whiskywereld heeft hij veel unieke ingangen bij de beste distilleerderijen over de gehele wereld. Die connecties bieden hem weer hele aantrekkelijke vaten aan voor zijn eigen whisky BEEK. Iedere BEEK whisky moet van hoge kwaliteit zijn voordat deze de fles in gaat.

Groothandel Van Wees

Verder was Jan Beek al jaren een succesvol whisky importeur van groothandel Van Wees. Welke we natuurlijk allemaal wel kennen van onder andere de heerlijke The Ultimate bottelingen van mooie leeftijden en ook binnen de blauw gelabelde CS bottelingen bevinden zich vaak overheerlijke exemplaren. Daar is hij nu gestopt en gaat nu een nieuw avontuur beginnen met zijn eigen merk BEEK Spirits.

BEEK DUTCH PREMIUM BLEND

BEEK DUTCH PREMIUM BLENDDit is dus de allereerste blend met alle Nederlandse whisky distilleerderijen!
Het is gemaakt op basis van een Schotse graan whisky met zes Nederlandse single malts, voor het gemak heb ik er allemaal een link van gemaakt, zodat je ze ook eens kan gaan verkennen voor als je nog niet bekend bent met een van deze onderstaande top merken.

  1. Millstone
  2. Frysk Hynder
  3. IJsvogel
  4. Texelse whisky
  5. Den Hool
  6. Eastmoor

Er zit meer dan 35% malt whisky in batch 1.
Een smaakindicatie, want smaak is natuurlijk uniek per persoon: Zacht, fruitig en kruidig met mooie vanille- en eikenhouttonen.

Hij is nog steeds verkrijgbaar bij verschillende online webshops als

  • VinABC
  • Zeeuwijck (inmiddels uitverkocht)

Whisky beleggen tips

Jan zijn motto kennen we: Je koopt een whisky om te drinken. Wel kwam ik nog een wat ouder nieuwsbericht tegen met wat tips. Destijds heeft Jan namelijk ook wel eens wat tips gegeven om succesvol in whisky te beleggen. Let op dit waren tips van 2015, dus ze kunnen wat verouderd zijn 🙂

– Koop flessen van gesloten/verdwenen destilleerderijen. Die zijn schaars en worden alleen nog maar schaarser
– Whisky’s uit de jaren 80 worden heel zeldzaam, die verdwijnen langzaam
– Koop eenmalige bottelingen: die komen (logisch) maar een keer uit
– First releases zijn een goede investering, dat zijn nieuwe destilleerderijen die hun eerste whisky uitbrengen
– Koop flessen die gemaakt zijn in kleine oplages. Schaars is het toverwoord
– Goede destilleerderijen nummeren hun flessen. Hoe lager je nummer, hoe dichter je bij het eerste exemplaar zit. De eerste vijf zijn bijna nooit te koop: probeer zo laag mogelijk te kopen
– Lees je in: kijk op internet, op whiskyfora, ga naar de specialist.

Bron: https://nos.nl/op3/artikel/2034191-whisky-brengt-meer-op-dan-goud-of-diamanten.html

Wij gaan er zeker een aanschaffen en onze proefnotities hiervan ga je zeker ook nog een keer lezen. Thumbs up voor de Nederlandse Distilleerderijen!

Previous ArticleNext Article