Best betaalde sporters 2016

Kevin Durant

Het is een leven waar veel mensen van dromen. De sport beoefenen waar je van houdt en daarmee ook nog eens bakken met geld verdienen. Ze hebben niet alleen een geweldige baan, het loonstrookje dat bij de job hoort is eveneens jaloersmakend. Maar wat zijn nou de best betaalde sporters van allemaal? We hebben de topverdieners uit de sportwereld voor je op een rij gezet. Dit zijn de best betaalde sporters van 2016.

5. Kevin Durant (basketball): 53 miljoen euro

Kevin Durant House of Hoops

Durant scoort erop los in de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie. Hij is op basis van zijn cijfers niet alleen van de beste spelers van dit moment, maar ook één van de beste spelers ooit. Dat legt de 28-jarige Durant geen windeieren. Jaarlijks strijkt hij een dikke 53 miljoen euro op. Maar de 2.06 meter lange speler verdient zijn brood niet alleen op het veld. 19 Miljoen euro van zijn jaarlijkse inkomen bestaat uit salaris van zijn basketbalclub. De overige 34 miljoen komen onder andere voort uit zijn deals met Foot Locker, Nike én uit zijn eigen ondergoedmerk.

4. Roger Federer (tennis): 64 miljoen euro

Roger Federer

‘Slechts’ een slordige 7,5 miljoen euro verdien Federer met zijn prestaties op de tennisbaan. Hoewel dit voor de gemiddelde sporter meer dan genoeg beloning zou zijn heeft Federer nog een paar leuke inkomstenbronnen. Ondanks dat het alweer even geleden is (2012) dat hij zijn laatste Grand Slam toernooi won, Wimbledon, veel merken willen nog graag de samenwerking met hem aangaan én daarvoor betalen. Langdurige overeenkomsten met onder meer Nike, Rolex Credit Suisse en Mercedes-Benz helpen hem aan zijn grandioze salaris.

3. LeBron James (basketball): 73 miljoen euro

Lebron

King James is één van zijn bijbanen. Hij is niet alleen koning op het basketballveld, ook buiten het veld leeft hij een leven als een koning. Hij heeft in ieder geval een goed gevulde schatkist. Bijna 73 miljoen euro brengt LeBron jaarlijks in het laatje. Zijn jaarsalaris bij zijn club is bijna 23 miljoen. Maar, al in 1996 verdiende hij goed bij buiten de lijnen als één van de sterren uit film Space Jam. Daarnaast was hij de eerste basketballer die een contract voor het leven tekende, met Nike.

2. Lionel Messi (voetbal): 77 miljoen euro

lionel messi

Kind van voetbalclub Barcelona, volgens velen de beste voetballer ter wereld. Misschien wel de beste voetballer ooit. Hij is in ieder geval de op één-na-best betaalde sporter ter wereld. En daarmee laat de Argentijn een hoop topspelers achter zich. Alleen zijn eeuwige rivaal, die kan hij op financieel gebied in ieder geval niet onder zich houden. Bijna 53 miljoen euro wordt door zijn club uitbetaalt. Een substantieel deel van zijn inkomsten in vergelijking met de sporters onder hem in de lijst.

1. Christiano Ronaldo (voetbal): 83 miljoen euro

Christiano ROnaldo

Drie keer werd hij FIFA-speler van het jaar, Christiano Ronaldo. Hij is de best betaalde sporter in 2016. Net als bij Messi bestaat ook bij Ronaldo een zeer fors deel van zijn inkomsten uit het salaris van zijn club: 48 miljoen euro. Hij sloot met Nike qua financiële waarde de grootste deal uit de sportwereld. Het is niet gek dat het merk de speler graag aan zich verbindt. De speler heeft een enorm bereik, medio 2016 had hij meer dan 215 miljoen volgers.

De cijfers uit dit artikel zijn afkomstig uit de top 25 best betaalde sporters die Forbes samenstelde. De bedragen zijn op het moment van schrijven omgezet van dollars naar euro’s.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *