Beste boksfilms op Netflix

boksfilm netflix

Er staan een aantal goede boksfilms op Netflix. Het zijn er niet gek veel, maar ze zijn zeker de moeite waard. We noemen de films die puur om boksen draaien en geven we je nog twee andere tips van filmmateriaal over vechtsport. Dus ben jij een boksliefhebber en zoek je een goede Netflix film? Lees dan snel verder!

In het onderstaande overzicht vind je de beste Boksfilms op Netflix.

Southpaw

Toegevoegd aan Netflix: 1 januari 2019

Southpaw is een boksflim die draait om Billy “The Great” Hope (Jake Gyllenhaal). Wanneer hij in een titelgevecht ernstig geblesseerd raakt smaakt zijn vrouw hem te stoppen. Billy belooft dit te doen zodat hij meer tijd kan vrijmaken voor zijn vrouw en hun dochter. Maar dan wordt zijn vrouw vermoord en komt zijn leven in een negatieve en destructieve spiraal. Hij verliest niet alleen zijn geld, maar ook zijn bokstitel en zelfs de voogdij over zijn dochter. Wanneer hij alles kwijt is moet hij weer opklimmen vanaf de bodem. Dit doet hij met hulp van Titus “Tick” Wills (Forest Whitaker) en langzaam knokt hij zich terug naar de top.

Counterpunch

Toegevoegd aan Netflix: 2 maart 2018

Counterpunch is geproduceerd door Jay Bulger, die in zijn jeugd zelf een getalenteerde bokser was. De boksdocumentaire schetst een bedroevend beeld van het hedendaagse Amerikaanse boksen. Alles is, onder invloed van Floyd ‘Money’ Mayweather, gaan draaien om het geld. Erkenning en bokstitels lijken veel minder belangrijk geworden te zijn. In de film worden in totaal drie verschillende vechters gevolgd. Een documentaire die het kijken waard is.

Bayoneta

Toegevoegd aan Netflix: 29 maart 2019

In Bayoneta wordt een voormalige topbokser gevolg. Hij vlucht weg voor zijn verleden uit Mexico en komt in Finland terecht. Hier leeft hij een armoedig bestaan en verdoet hij zijn tijd met drinken in de bar. Maar hij krijgt een kans om een en ander recht te zetten. Waar anders dan in de ring?

Andere vechtsportfilms

We benoemen naast boksfilms graag nog twee andere toppers die echt het kijken waar zijn!

A Prayer Before Dawn

Deze speelfilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt hem nog veel interessanter. Het is een verhaal over het bikkelharde leven in een Thaise gevangenis, waar een Britse jongen in terecht komt.

Fightworld

In deze documentaire reist acteur en vechtsportliefhebber Frank Grillo over de wereld en duikt in de culturen van uiteenlopende vechtsporten. Voor de vechtsportliefhebber ook een absolute must-see!

Previous ArticleNext Article