De Bi-ski: Deze motor veranderd in een jetski zodra hij het water raakt

Zowel de motor als de jetski zijn twee voertuigen die aan de man wel besteed zijn. Laat er nu een voertuig zijn waarbij beiden gecombineerd worden: de Bi-ski.

Alan Gibbs, een ondernemer uit Nieuw-Zeeland, is de geestelijk vader van de Bi-ski. In feite is het een motor die veranderd in een jet ski wanneer je op de knop drukt. Zijn bedrijf, Gibbs Amphibians, ontwikkelt amfibievoertuigen die het mogelijk maken om je tocht af te leggen zonder dat water je kan stoppen.

Bekijk wat de Bi-ski kan

 

De Bi-ski heeft maar 5 seconden nodig om zijn wielen in te trekken en over te schakelen op jet aandrijving. Als je een beetje oefent op je timing kun je met volle snelheid het water in rijden en direct de vaart erin houden door als jet ski verder te gaan!

Hoe snel gaat de Bi-ski?

De Bi-ski kan voor een amfibievoertuig een aardige snelheid halen. Zo’n 130 kilometer per uur op het land en ongeveer 60 kilometer per uur in het water. De meeste jet ski’s kunnen op het water een snelheid van ongeveer 90 tot 100 kilometer per uur bereiken, je moet dus een beetje inleveren op je snelheid. Maar het feit dat je het water in en uit kan rijden zonder ook maar een seconde stil te staan maakt dit zeker goed!

Previous ArticleNext Article