Bier en vlees: 3 heerlijke recepten

grimbergen koken

Bier en vlees, twee producten die voor de meeste mannen onmisbaar zijn. De combinatie van bier en vlees kan ook een extreem goede zijn. Natuurlijk, een barbecue, een biertje in je hand en een stukje vlees dat ligt te roken. Perfect. Zeker als je straks in de zon buitenstaat, hoewel er ook niks mis is met een winter barbecue. Maar in dit artikel geven we je drie recepten voor een heerlijk diner met vlees én bier. Geen keukenprinses? Probeer het gewoon eens en het zal niet tegenvallen!

De recepten die we voor je klaar hebben staan:

  • Karbonaden met donkere Grimbergen
  • Rundvlees met wintergroenten gesmoord in Tripel Karmeliet bier
  • BBQ: Kip in Corona-limoen marinade

Karbonaden met donkere Grimbergen

Je moet er even voor in de keuken doorbrengen. Meer dan drie uur maar liefst. Nou ja, de meeste van de tijd is het vlees aan het sudderen en kun jij je tijd doorbrengen met ehh ja belangrijkere dingen. Misschien kun je het bierlandschap alvast wat meer verkennen en koop je meer dan alleen twee donkere Grimbergen. Want zoveel bier heb je nodig voor dit recept. Het resultaat mag er zijn! Bijna een kilo aan heerlijke kabonaden met een heerlijke Grimbergen finish. Wat drink je erbij? Uiteraard een biertje, zelfs een blonde Grimbergen zo luidt het recept.

Bekijk het recept: Karbonaden met donkere Grimbergen

Hoewel de lente vandaag begonnen is moesten we vanochtend gewoon krabben. Dus we doen gek en geven je nog een recept met wintergroenten. Niks mis mee, hartstikke lekker zelf. Volgens de schrijver nog eens budgetvriendelijk ook. Wij gokten het erop en het viel absoluut niet tegen. Ook voor deze pot blees met bier moet je behoorlijk lang in de keuken staan (bier drinken). Volgens het recept kun je bijvoorbeeld Tripel Karmeliet gebruiken, so Tripel Karmeliet it is.

Loopt het water je in de mond? Bekijk het recept: Rundvlees met wintergroenten gesmoord in bier

BBQ: Kip in Corona-limoen marinade

Na twee recepten die toch veel binnen worden bereid nu een recept waarmee je deze zomer lekker de tuin in kan. Inderdaad, we besteden natuurlijk ook nog aandacht aan de o zo belangrijke barbecue. Bereidingstijd? Dat maakt niet uit. Want je staat buiten, met goed gezelschap en een koude goudgele rakker in je hand. Al duurt het de hele avond, zo lang je ondertussen maar een paar side burgertjes hebt om de honger te stillen natuurlijk.

Het betreft hier een heerlijk kiprecept dat uitstekend bereid kan worden met corona, geloof ons of probeer het liever zelf.

Lees hier het recept: Kip in bier-limoen marinade

Met deze recepten moet jij toch minimaal één avond een lekkere maaltijd van bier en vlees kunnen neerzetten. Heb jij zelf betere recepten in huis? Wij horen ze graag!

Previous ArticleNext Article