Bier obstakelrun: hopstakelrun

Hopstaclerun - obstakelrun met bier

Tegenwoordig heb je veel verschillende soorten runs, survivalruns, obstacleruns, trailruns enzovoorts. Nu komt er een run die op het lijf geschreven is voor elke bierliefhebber namelijk “de Hopstaclerun“. Helaas is het niet zo dat je zoveel mogelijk bier moet drinken, maar eerder dat je zoveel mogelijk bier moet overhebben bij de eindstreep. (Jammer, net waar we juist zo goed in zijn!)

De Wurmensoppers

Het idee komt van een carnavalsvereniging uit Gelderland: De Wurmensoppers. De vereniging staat bekend om het organiseren van verschillende events. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook de soppergames een keer georganiseerd, maar dit is al zeker vier jaar geleden. Ook hebben ze vaak het wel bekende trucktrekken georganiseerd, waarbij je letterlijk een truck zo ver mogelijk vooruit moeten trekken.

Ontstaan van de Hopstaclerun

Het idee hebben ze niet helemaal zelf verzonnen via via hoorden ze namelijk over de Bokkenollen. Dit is een populair evenement Griendtsveen. Hierbij moet een team van twee spelers en een coach een heel parcours afleggen door de Limburgse landschappen. Het doel is om zoveel mogelijk bokbier over de finish heen te krijgen. Elk team krijgt dan een dienblad met een flesje bokbier en vier glazen die gevuld zijn met bokbier. Succes.

Wij dachten eerder dat het dus zou gaan om een obstaclerun waarbij je ook veel bier moest drinken, maar dat is dus alleen aan het eind wanneer je gefinisht bent (en misschien als warming-up voordat je begint).

 

Previous ArticleNext Article