Bier gemaakt van cannabis, Province Brands uit Canada gaat ervoor!

cannabis marihuana bier

Marihuana bier moet gezonder en veiliger worden dan normaal bier

Bierliefhebbers opgelet. Er wordt een nieuw soort bier ontwikkeld. Marihuana bier om wel te verstaan! Sommige zullen nu afhaken, voor andere worden twee lekkernijen gecombineerd. Hoe dan ook, het is een innovatie op de biermarkt.

Men is in Canada hard bezig om de legalisering van marihuana tot een feit te maken. In Nederland hebben we al jaren een gedoogbeleid, maar in het grote land ten noorden van de Verenigde Staten willen ze daadwerkelijk het verbod opheffen. In het najaar van 2019 zou het echt legaal moeten zijn. Hoewel de legalisatie hier en daar ook weerstand opwekt zijn er ook bedrijven die het als een mooie kans zien!

Province Brands

Province Brands is bezig met een patent op een technologie om van cannabisplanten bier te maken vast te leggen. Wij hadden contact met één van de oprichters van het bedrijf, Dooma Wendschuh, en stelden hem vol interesse een aantal vragen.

 

Dooma Wenschuh

 

Het bedrijf is innovatief maar beweegt zich ook op een markt die nog helemaal niet stabiel is, sterker nog op dit moment niet eens legaal. “In een industrie als de cannabisindustrie is niets eenvoudig, maar tot nu toe hebben we nog geen problemen gehad met overheidsvoorschriften. We verheugen ons op samenwerking met autoriteiten en om producten te ontwikkelen die een gezond alternatief voor alcohol zijn voor mensen overal ter wereld.” Zegt Wendschuh hierover.

 

Hennep wordt gebruikt als ingrediënt van het bier

 

Province Brands zou het eerste bier ter wereld geproduceerd van Cannabis maken. Hier kwam Province Brands recentelijk mee de media in. Het bedrijf wil tijdens het brouwproces graan vervangen door cannabis. Klinkt niet heel onlogisch toch? Er zijn al drankproducten in de omloop met bijvoorbeeld hennep extracten of een marihuanasmaak. Maar hierin is cannabis niet écht onderdeel van het productieproces zoals Province Brands het wil gaan gebruiken.

 

Stoned van bier?

Het bier zou alcohol vrij moeten worden, volgens berichten uit de media zou het wel bedwelmend moeten werken en je gemoedstoestand beïnvloeden. Wij vroegen ons af wat hiervan waar was en legden de vraag aan de oprichter voor.

Wendschuh geeft aan dat er een verschil is tussen de effecten van het roken van marihuana en het drinken ervan: “wanneer marihuana oraal als een drank wordt geconsumeerd, wordt het via de lever verwerkt en worden metabolieten aangemaakt. Deze metabolieten zorgen ervoor dat consumenten die het drinken een ander soort gevoel hebben dan iemand zou hebben wanneer hij/zij marihuana consumeert in de gerookte vorm, door het roken van een joint. […] In het algemeen zal elk voedsel of drank veel verschillende gevoelens geven ten opzichte van het roken van een joint. Dankzij ons unieke brouwproces en onze technologieën creëren onze bieren echter vooral een gevoel dat meer lijkt op het gevoel van een joint dan andere eetwaren of dranken die je kunt consumeren. Dus, als je iemand bent die houdt van het gevoel dat ontstaat door een joint te roken, zul je van ons bier houden.”

Province Brands wil ook spirit op basis van marijuana gaan maken.

Gezonder en veiliger

Het bier en de dranken moeten gezonder en veiliger worden dan de producten in de huidige alcohol-industrie. Province Brands wil de grote bierbrouwers dus uitdagen, of eigenlijk de hele alcohol-industrie. Misschien kunnen we dit initiatief beter zien als een aanvulling op de drankwereld dan een concurrent van geliefde dranken als bier en whisky.

Kom het marihuana bier ook in Nederland op de markt?

Wendschuh sluit niet uit dat het cannabis bier van Province Brands ook naar Nederland komt. “Onze bieren bij Province Brands kunnen worden geëxporteerd als medicinale marihuana-producten en we onderzoeken momenteel of ze legaal kunnen worden verkocht als medicinale marihuana-dranken voor medische patiënten. We zullen echter onze producten niet in coffeeshops hebben die marihuanaproducten verkopen, tenzij die coffeeshops volledig legaal worden onder Nederlands recht.”

Voorlopig is er nog geen datum bekend gemaakt waarop de producten in de schappen zullen staan. We houden het bedrijf met interesse in de gaten.

Gemalen hennep
Gemalen hennep als ingrediënt

 

Zakken hennep
Nee dit is geen opbrengst van een politie-inval. Dit zijn bierbrouwers met grondstoffen voor hun bier.

 

cannabis bier ketels
Enorme ketels voor de productie van cannabis bier

 

Hennep
Hennep dat nog bewerkt moet worden
Previous ArticleNext Article