Blackadder Amrut – Raw Cask Whisky

Blackadder Amrut Peated Cask

Welkom bij een nieuwe editie van Whisky Woensdag. En vandaag gaan we eens even flink gas geven. Even tijd maken voor een knaller van een whisky. Want dat is.

Blackadder Whisky

Blackadder is, zoals ze zeggen, een Independent Bottler. Dat wil zeggen dat, in dit geval Blackadder, ze zelf vaten kopen bij een willekeurige distillery om ze vervolgens zelf te bottelen. En dan kun je prachtige whisky’s verwachten. Alle Blackadder whisky’s zijn single cask bottelingen, elk vat is anders en uniek waardoor er een complex en gevarieerd aanbod van verschillende whisky’s te krijgen is. Dat is ook zeker het geval met de whisky die ik vanavond met jullie wil delen.┬áDit is bijvoorbeeld fles 84 van de in totaal 165 flessen die uit het vat zijn gekomen.

Blackadder Amrut Distillery

Raw Cask Whisky

Dit is een geweldige en gedurfde keuze. Waarom? Omdat deze whisky namelijk niet word gefilterd, voordat het de fles in gaat. Dat heeft als resultaat dat er stukjes verkoold hout mee in de fles gaan.

Blackadder Whisky

Amrut Distillery

Blackadder Raw Cask Amrut Peated Cask Finish. hahaha .. Dat is een hele mond vol. En dat is ook het geval als je deze whisky proeft. Gebotteld op 61,3% en er zijn slechts 165 flessen. Misschien een leuk weetje: Amrut komt uit India. Goed om dat even te onthouden.

Blackadder Amrut Raw Cask

Geur:

Vanwege de hoge alcohol, ruikt het in eerste instantie erg scherp. Dus het is zeker geen whisky die je meteen even achterover giet. Trouwens, dat zou met geen enkele whisky moeten gebeuren. Gewoon genieten. Maar weer terug naar de geur.

Kinder bueno(melkchocolade) rood fruit, natuurlijk dat houtskool, maar ook heel kruidig

Smaak:

Nu ben ik echt even helemaal in de war. Qua smaak is het absoluut niet zoals je zou verwachten na het ruiken. Het is heel zacht, romig, wel kruidig, en opeens heb ik het idee of ik aan het nagenieten ben van een bananen papje ofzo. Heel apart.

Finish:

Dat houtskool, samen met dat kruidige blijft dan wel weer op de tong zitten. Zelfs een beetje prikkelend op de tong.

Wat ben ik blij dat ik nog een slokje in het glas heb zitten, want het gaat alle kanten op. Ik ga gewoon weer even helemaal opnieuw ervaren wat deze whisky met me doet. Ik wens iedereen een hele fijne avond, geniet van wat je in het glas hebt zitten en tot volgende week.

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article