Bobsleeën in Riga! Moet je zeker doen

Mocht je een keer naar Riga gaan met je vrienden dan kun je naast schieten met een AK ook gaan Bobsleeën. Dit is echt te bizar. Het is een oude bobsleebaan geweest waar ze ook de races van olympische winterspelen vroeger hebben gehouden. Nu kan je gewoon in een professionele bobslee naar beneden of je neemt een karretje met wat schuimplaten. Wij hebben destijds gewoon gekozen voor dat laatste. Dat is natuurlijk veel veiliger omdat het minder hard gaat? NOT!

Travel Out There Riga

De vlucht hadden we geboekt via Wizzair, maar alle activiteiten kun je gerust uit handen geven en laten organiseren. Nu kun je zeggen dan ben je veel duurder uit. Dat klopt zeker alleen zat hier wel de lift van en naar elke activiteit toe. Je krijgt een persoonlijke host die je van alles uitlegt over het land, maar er vooral voor zorgt om het zoveel mogelijk naar je zin te maken. Top toch! Een van de organisaties die dit allemaal regelt is Travel Out There. Een betrouwbare organisatie waar je kan kiezen uit tientallen activiteiten. Zo organiseren ze ook de activiteiten in onder andere Berlijn, Boedapest, Palma, Riga, maar ook in ons eigen Amsterdam.

Riga activiteiten Manisfaction
Bron: https://www.instagram.com/superjarb/

Bobsleeën dus

Het is echt een gave sensatie, dat razen van een bobsleebaan, zeker in zo’n plastic bakje. Weet je ook een keer hoe het voelt om een frietje te zijn. Om een goed beeld te krijgen van de bobslee ervaring van het wereldkampioenschap, die ongeveer met meer dan 70 km/u naar beneden gaat, hebben we natuurlijk ook even een filmpje gemaakt. Een dergelijke bobslee mogelijkheid is maar mogelijk op een aantal plaatsen in de wereld. Een van die plekken is in Letland, slechts een paar kilometer buiten Riga. Hier wordt je dan netjes met vervoer naar toe gebracht en ook weer terug naar Riga naar je hotel.

Een paar leuke feitjes op een rij van de bobsleebaan:
– Sigulda Bobslee Spoorlengte: 1420 meter
– Winter Tourist bobslee-snelheid: 70 km / h
– Snelste Riga Out There Winter Bobsleigh Track tijd: 68 seconden

Ga je dus een keer naar Riga, ga dan zeker ff een ritje maken van deze bobsleebaan. Een echte aanrader! Have fun.

Previous ArticleNext Article