Carbagerun 2018 – Team Jeuke dag 4 Kroatië

Het is de 4de dag van de Carbagrun zomer edetie 2018 en ook de dag dat Team Jeuke na Hongarije door Kroatië heen rijdt. Ze spreken over een unieke en gave ervaring. Het doorkruisen van zoveel verschillende landen met een eigen identiteit en karakter is wel heel bijzonder. Ze zijn bijna bij de finish nog maar 1 dag. Lees hun verslag van dag 4:

GYŐR (H) – ZAGREB (HR)

Langzaam komen we steeds dieper de voormalige Sovjet Unie binnen. Dat merk je aan de gebouwen, wegen, maar vooral aan de mentaliteit van de mensen. Het oorspronkelijke communisme viert in de landen waar we doorheen rijden nog best wel hoogtij.

Dat we steeds verder achter het voormalige IJzeren Gordijn rondtouren, merk je ook aan de manier waarop we welkom worden geheten. Complete schoolgebouwen lopen leeg, kinderen rennen stukjes met ons mee en in elk dorpje worden we als oorlogshelden ontvangen.

Het is af en toe best wel wennen, in hoeveel landen je reist. In de afgelopen 24 uur zijn we in 5 landen geweest: Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië en momenteel Kroatië. Elk land met zijn eigen unieke kenmerken, munteenheid en taal.

Carbage Run 2018 Dag 4 Slovenie

Mensen lachen, zijn tevreden met wat ze hebben – ook al is dat vergeleken met ons Westerse standaarden niet bijster veel – en zijn gelukkig. Dat is wat mij zo bevalt aan het “Oostblok”. Fijn om hier te zijn!

Morgen rest onze laatste dag. De reis naar de finish in Slovenië. Het land waarvan we vandaag al een beetje hebben mogen proeven.

Carbage run finish…. we komen er aan!

 

Previous ArticleNext Article