Casa Terra – Rio de Janeiro

Casa Terra - Exclusief optrekje

We hebben wel eens iets geschreven over een heel mooi jungle huisje in Hawaï, maar dit is toch net weer even iets anders. Casa Terra is een project wat in 2015 is gerealiseerd door Bernardes Arquitetura. Casa Terra wordt omringd door de bergen van Rio de Janeiro en bootst de roestige kleuren van de naburige toppen na met een eigen roodachtige tint. Het huis is ingedeeld als een reeks onregelmatige in elkaar grijpende eenheden. Deze eenheden worden gevormd door rijen geïmpregneerd beton die zich uitstrekken vanuit een centrale loopbrug. Hoe vet is dat!

Casa Terra - Beton wanden
Bron: https:\/\/www.bernardesarq.com.br/  | Foto’s: Leonardo Finotti

Elk paar loodrechte wanden is afgedekt met een glazen gevel, die de afzonderlijke kamers vormen. In combinatie met het heuveltopperceel van het huis bieden deze glazen wanden een weids uitzicht op het landschap en openen ze zich ook naar meerdere terrassen. In het hart van het huis is de belangrijkste woonruimte. Het oversized dak creëert een enorme buitenveranda die leidt naar een uitgestrekt zwembad. Lekker om even af te koelen op de 365 warme dagen die Rio de Janeiro telt in een jaar. Met warm bedoelen we warmer dan 22 graden.

Bron: https:\/\/www.bernardesarq.com.br/  | Foto’s: Leonardo Finotti

Aardig optrekje als je het ons vraagt. Casa Terra heeft zeven badkamers en zes slaapkamers best genoeg voor een groot gezin toch? of misschien wel twee. In totaal is het optrekje 1000m2.

 

Previous ArticleNext Article