Cocktails van Rutte

Gin Tonic Rutte

Het is lekker weer en dan heb je natuurlijk zin in een lekker zomers drankje. Je kan dan natuurlijk een heerlijk koud biertje pakken, maar je kan ook een lekker cocktailtje maken. Wij lieten ons verleiden door oa een heerlijke Gin-Tonic van Rutte.

Distilleerderij Rutte

Eerst vertellen we je even waar Rutte vandaan komt, want een klein beetje achtergrond info kan nooit kwaad. Het is een distilleerderij in Dordrecht die al een tijdje mee gaat. Hier begon Simon Rutte zijn stokerij waar ook nu nog steeds de jenevers en heerlijk whisky-achtige distillaten op ambachtelijke wijze gestookt worden. Wanneer je een bezoekje brengt aan de Rutte distilleerderij ga je als het ware terug in de tijd. De voorgevel van het pand is geheel in art nouveau stijl, wat toen der tijd een nieuwe wijze van denken en leven was. De winkel is verder van binnen veel bewerkt met hout en houtsnijwerk in de stijl van de Hollandse neorenaissance. Gaaf om er zeker een keer langs te gaan als je toevallig in Dordrecht bent.

Rutte Distilleerderij

Gin-Tonic

Gin-tonic, wordt soms ook wel een GT genoemd. Het is al jaren populair onder de cocktails en kun je het meest van genieten op een heerlijk zonnige zomerse dag! Het is makkelijk en snel te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Soms doe je er wat komkommer in en de andere keer weer wat verse munt. Wij zijn voor het laatste gegaan en hebben een geslaagde en zeer lekkere gin-tonic gemaakt in de volgende stappen:

1. We zijn uiteraard begonnen met de heerlijke gin met selderij van Rutte.

Celery Gin Rutte

2. Verder hebben we er een frisse Schweppes Premium Tonic aan toegevoegd:

Schweppes Tonic Premium

3. Een stengel munt er in en vervolgens maak je hem af met een schijfje citroen.

Gin-Tonic met munt en citroen

4. Dit eindresultaat mag er zeker zijn en daar hebben we maximaal van genoten. Een aanrader voor elke (gin-tonic) drinker.

Andere cocktails

De gin-tonic is natuurlijk wel een van de bekendste cocktails, maar met de heerlijke gins en jenevers kun je nog veel meer heerlijke cocktails maken zoals bijvoorbeeld de “Dutch Loveletter”.

Dutch loveletter

Een cocktail met Celery Gin voor net dat beetje extra: Het internationaal geprezen botanische recept van Rutte’s Master Distiller, Myriam Hendrickx, zorgt voor een spannend smaakcontrast en combineert zoete aardbeien met de verleidelijke vanilletonen van de tonkaboon. Simon Rutte, die in 1882 de kleine Rutte-distilleerderij oprichtte, gebruikte al selderij in zijn eerste recepten. 

Bron: Distilleerderij Rutte

Wat gaat er allemaal in?

40 ml Rutte Celery Gin
20 ml De Kuyper Strawberry Likeur 
20 ml limoensap
10 ml rabarber nectar
10 ml Monin tonkaboon siroop

en zo maak je hem

Voeg alle ingrediënten toe aan een cocktailshaker gevuld met ijs, shake en zeef (door een fijne thee-of barzeef) in een coupetglas. Garneer met verse aardbeien en rabarber en tadaa je hebt een heerlijk zomerse cocktail voor je vrouw gemaakt.

Zin in een cocktail?

Nu we een paar cocktails hebben uitgewerkt ben je vast nieuwsgierig naar nog meer cocktails? of wellicht ben je toch toe aan nog wat sterkers en ga je liever voor een heerlijke zomerse whisky. Geniet in ieder geval lekker van de verschillende heerlijke zomerse drankjes en natuurlijk het weer. Fijne zomer.

Previous ArticleNext Article