Color Runs in Nederland

Color Runs in Nederland

Om af te vallen en een gewicht te verliezen is het goed om af en toe hard te lopen. Je kunt je natuurlijk inschrijven voor verschillende hardloop wedstrijden. Nu is er ook de Color Run. Deze hardloopwedstrijd zorgt voor een unieke kleurrijke ervaring, maar gaat vooral om saamhorigheid. Lees meer over deze unieke belevenis en schrijf je ook in

Holi Phagwa?

Color Run Holi Phagwa

Het heeft allemaal te maken met het hindoeïsme. Het jaarlijkse feest wordt ook wel Holi-Phagwa genoemd. Toen het net ontstond werd het alleen nog maar gevierd door Hindoestanen, maar dit is allang uitgebreid naar ander religies die hier ook gewoon aan mee doen. In maart wordt het begin van de Lente gevierd. De lente gaat gepaard met vele heldere kleuren en heerlijke frisse zoete geuren. Op deze dag gooien mensen daarom ook met kleuren poeder naar elkaar om dit te vieren. Dit is niet het enige, want op deze dag wordt er ook veel muziek gemaakt, gedanst, heerlijk gegeten en wordt er ook nog met parfum en gekleurd water gesprenkeld. Het is een overwinning van het goede op het kwade en het nieuwe jaar wordt weer toegejuicht. Iedereen wenst elkaar op deze dag dan ook een “Subh Holi” toe. Dit betekent niets meer dan Gelukkig Nieuwjaar.

De Color Run

Het is pas sinds een jaar dat er een run naar is vernoemd om precies te zijn begin 2012. Dit is zo goed aangeslagen dat er tot nu toe al miljoenen mensen hebben deelgenomen aan een Color Run. De Color Run is een 5 km hardloopwedstrijd waarbij het eigenlijk helemaal niet gaat om het wedstrijd element, maar meer om de saamhorigheid. Verder staat gezondheid en welzijn centraal voor de vele deelnemers. Verder moet je verplicht een wit shirt aan en een zonnebril dragen. Wanneer je dus finished zal een ieder al besprenkeld zijn met verschillende kleurenpoeders en zorgt dit voor een onvergetelijk kleurijke 5 km.

Waarom Color Run?

De Color Run is veelzijdig. Niet alleen ben je lekker bezig om je eigen gezondheid te verbeteren, maar daarnaast maak je ook nog deel uit van een unieke ervaring boordevol positieve energie, gezelligheid en saamhorigheid. Bij sommige runs die georganiseerd worden blijft het niet alleen bij een run en wordt de dag ook nog eens goed afgesloten met een festival of feest. Schroom niet om ook hier nog even lekker door te gaan met het zelfde gevoel als je de run hebt gelopen.

Verschillende Color Runs in Nederland

De eerste Color Run was een groot succes. Deze werd gehouden in Amsterdam en stond ook wel bekend als de “happiest 5k” The Color Run. Deze was binnen een uur uitverkocht.  Daarna is er 14 Juni ook nog een geweest in Zeeland:  Colours By The Sea. Maar er komen er nog meer.  Zie hieronder het overzicht van de nog komende Color Runs en events:

The Color Run Zwolle

Datum:                Zondag 7 Juli
Tijd:                      13:00 – 19:00
Locatie:               Park de Wezenlanden in Zwolle

Op zondag 7 juli vindt er een Color Run plaats in Zwolle. Het is voor iedereen geschikt jongens, meisjes, papa´s en mama´s, opa´s en oma´s, vrienden en vriendinnen noem het maar op. Bij elke kilometer wordt je verrast met een nieuwe kleur.

The Color Run Utrecht

Datum:                Zondag 4 Augustus
Tijd:                      13:00 – 19:00
Locatie:               Het Lint in Utrecht

Beleef deze unieke Color Run in Utrecht. Bij deze wedstrijd staat winnen niet centraal, want mee doen is winnen. Het zal de kleurrijkste belevenis worden van je leven.

Colorrain By Night Sneek

Datum:                Maandag 5 Augustus
Tijd:                      21:00 – 1:00
Locatie:               Paviljoen Sneekermeer in Sneek

Een hele speciale kleurrijke avondloop van ongeveer 4 km, waarbij je een onvergetelijke kleurenspektakel zal mee maken. Ervaar het zelf en schrijf je in voor de Colorrain By Night in Sneek

Colorrain By Night Noordwijk

Datum:                Zaterdag 17 Augustus
Tijd:                      21:00 – 1:00
Locatie:               Strandtent Take2 Noordwijk

Ook in Noordwijk is iedereen welkom en zijn alle familie, vrienden, bedrijven en kinderen uitgenodigd om deel te nemen aan deze speciale kleurrijke gebeurtenis.  Jij wil toch ook hebben deelgenomen aan deze onvergetelijke Colorrain By Night in Noordwijk?

Een impressie van een Color Run? Bekijk dit filmpje maar eens:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4EERSfHiqT8[/youtube]

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *