De Aston Martin DB5 jr: de helft zo groot, bijna even cool

aston martin db 5 jr 1

De merken Aston Martin en de Little Car Company hebben hun krachten gebundeld om de droomauto van elke kleine autoliefhebber te maken: de DB5 Junior. Een schaalversie van misschien wel de meest iconische auto die ooit op de wereld heeft rondgereden.

Welke jongen wilde niet toen hij klein was, één van die vette trapauto’s, of traktors? Net als je pa met je eigen auto rondrijden. Velen van ons kregen er nooit een. Vandaag de dag zijn deze trapauto’s flink ontwikkeld en zijn er nog veel mooiere speeltjes voor kinderen beschikbaar. Als papa en mama gek genoeg zijn om het aan te schaffen natuurlijk.

De Aston Martin DB5 Junior van de Little Car Company is een tweederde versie van de auto die wordt bestuurd door James Bond in Goldfinger. De auto mist dan helaas wel een dak en de coole snufjes. De kleine DB is gebaseerd op een scan van Aston Martin’s van een originele DB5 om “volledige nauwkeurigheid en authenticiteit” te garanderen. Hij komt zelfs in dezelfde Silver Birch-kleur als gebruikt voor de beroemde auto van Bond.

De vernieuwde DB5 Junior is ongeveer 3 meter lang en 1,1 meter breed. Het autootje is ontworpen om een volwassene en een kind naast elkaar te kunnen vervoeren. Hierdoor kunnen kinderen, ouders, opa’s en oma’s hun liefde voor autorijden delen. De ‘auto’ is gemaakt met een aluminium honingraatchassis en een carrosserie van composiet. Dit zorgt voor een zeer stevig platform terwijl hij toch licht blijft met een totaal gewicht van ongeveer 270 kg. Aangedreven door een 6,7 pk elektrische aandrijflijn via de achterwielen, haalt de DB5 Junior op topsnelheid bijna 50 kilometer per uur.

aston martin db 5 jr 6

Het team van de Little Car Company wilde echt een authentiek product op de markt brengen en daarom is elke DB5 Junior voorzien van de iconische Aston Martin gevleugelde badges. Ook heeft de auto functionele Smiths-wijzerplaten in het interieur. De brandstofmeter is omgebouwd tot een batterijmeter, terwijl de olietemperatuur nu de motortemperatuur meet. Ook is dezelfde Smiths-klok net als in de originele DB5 uit de jaren ‘60 voor de passagiersstoel geplaatst.

aston martin db 5 jr 4

De auto is elektrisch. En rijdt op 10” spaakwielen. Het accupakket is afneembaar en wordt opgeborgen onder de te openen motorkap. Het geeft de auto een actieradius van ongeveer 35 tot 50 kilometer. Er kan een tweede accu worden toegevoegd. De accu’s kunnen eenvoudig en binnen enkele secondes gewisseld worden.

aston martin db 5 jr 8

Net als in het geval van de echte DB5 zullen er in totaal 1059 worden gemaakt. Eigenaren van de Junior krijgen automatisch lidmaatschap van de Aston Martin Owners Club en de mogelijkheid om hun aankoop te personaliseren met een reeks opties en accessoires. De wagentjes zijn te koop vanaf grofweg 35.000 euro (ex belasting). De uitgebreide versies gaan tot een kleine 50.000 euro. Alles voor je kinderen toch?

Bron foto’s en meer informatie: Little Car Company

Previous ArticleNext Article