De Carbage Run 2018 zomer editie

Carbage Run 2018 - Team Jeuke

De Carbage run is de meest vette 5-daagse rally door Europa in een auto van maximaal €500. Maar wat houdt de Carbage Run nu precies nog meer in? Hoeveel kilometer moet je eigenlijk afleggen? en kan iedereen daar gewoon aan mee doen? Dit jaar zijn we trotse sponsor van Team Jeuke. We zijn benieuwd hoe ze het er vanaf gaan brengen, zullen ze de eindstreep halen?

Carbage Run 2018 Team Jeuke

Wat is de Carbage Run?

Zoals we al eerder zeiden is het een 5-daagse rally. Er zijn elk jaar drie Nederlandse edities. Een zomer editie, een winter editie en een brommer editie, Elke jaar is de route voor elke editie weer anders, zodat de races nooit hetzelfde zijn. Zo is het elk jaar leuk en uitdagend om mee te doen. Dit jaar is het de 10de editie van de Carbage Run. Dit hebben ze gevierd door een best of editie er van te maken. Zo kom je langs nieuwe plekken, maar ook langs de mooiste plekken uit de afgelopen 10 jaar Carbage Runs. Verder gaat de inschrijving altijd in de vorm van loting, maar dit jaar was het gewoon wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Dit is wel tot een maximum van 1000 deelnemers.

Slapen tijdens de Carbage run 2018 Team Capain Conjo deel 2

Hoeveel kilometer is de Carbage Run?

Meestal wordt een route uitgestippeld van een paar duizend kilometer. Dit jaar is de route ruim 2500km welke alle deelnemers dus in een termijn van vijf dagen moeten afleggen. In die vijf dagen rijden ze in totaal door 7 landen. Als je Nederland meerekent zijn het er 8. Ze doorkruisen de landen Duitsland, Hongarije, Kroatië, Polen, Slowakije, Slovenië enTsjechië. Hierbij moeten ze de meest uitdagende wegen trotseren en door prachtige landschappen rijden. We kunnen ergere dingen bedenken. Ook komen ze langs de meeste bekende bezienswaardigheden van die desbetreffende landen en zullen ze op plekken komen waar ze nog nooit eerder zijn geweest.

Waar slapen ze tijdens de Carbage Run?

Tijdens de Carbage Run wordt er elke dag een een heel eind gereden met als eind punt het kamp, waar je met je auto en met jouw team kan kamperen en overnachten. Hier mag je dan na een bepaalde tijd ook niet meer vanaf. Je kan er ook voor kiezen om in hotels in de buurt van elk kamp te overnachten. Wil je niks missen van die unieke roadtrip en de gave sfeer van de rally dan kies je er uiteraard voor om lekker met je team bij je auto in het kamp te kamperen. Op die manier maak je alles mee! Hier zie je Team Captain Conjo deel 2 die lekker bij de tent aan het chillen zijn:

Wat moeten de rijders doen tijdens de Carbage Run?

The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en heel veel lol maken met elkaar! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar er is wel een wedstrijd element toegevoegd aan de race. Alle deelnemende teams krijgen namelijk opdrachten mee voor onderweg waar ze punten mee kunnen verdienen. Het team die aan het eind de meeste punten heeft wint. De kans dat deelnemers pech kunnen krijgen is natuurlijk groot, aangezien ze niet in hele nieuwe auto’s rijden. Je zou het niet zeggen maar dat is ook juist de bedoeling. Er zijn geen sleepwagens of hulpdiensten, maar het mooie van de Carbage run is dat ze elkaar altijd helpen en dat voelt als één grote familie.

Dit is toch gaaf! Dit willen we toch allemaal een keer mee maken? of niet soms? Wij blijven team Jeuke in ieder geval op de voet volgen en zullen met regelmaat wat van ze posten.

Previous ArticleNext Article