Dikke mannen hebben minder Seks

Dikke mannen hebben minder Seks

Het is bewezen! Mannen die dikker zijn als de gemiddelde man hebben minder seks. Dit is niet omdat ze er minder zin in hebben, maar meer dat ze worden beperkt in hun mogelijkheden. De zwaardere mannen hebben namelijk meer kans op libido verlies en krijgen ook vaker te maken met erectiestoornissen. Dit is weer een voorteken voor veel ergere gevolgen als hart- en vaatziekten. Waar dikkere mannen weer meer kans op hebben binnen twee to vijf jaar wanneer de eerste klachten beginnen.

Deze conclusie komt uit het boek van Herman Leliefeld. Om precies te zijn van het boek ‘Late-onset hypogonadism, een nieuwe ziekte?’. In dit boek gaat hij dieper in om de verschillende klachten en problemen die ontstaan door overgewicht en dan vooral overgewicht bij mannen.

Stijging mannen met overgewicht

Ondanks dat er toch voldoende aandacht vanuit de overheid wordt besteed aan overgewicht blijft het aantal personen met overgewicht toenemen. Ook via de media wordt er voldoende aandacht aan gegeven. Denk bijvoorbeeld aan het populaire programma van rtl ‘Obese’.¬†Waarin mensen met extreem overgewicht worden verrast en mee mogen doen met het programma om hun leefstijl te veranderen en drastisch af te vallen. Daarnaast zijn er ook nog eens voldoende platte buik dieet programma’s die veel in de media komen. Denk bijvoorbeeld aan het Sonja Bakker Dieet.
Ondanks al deze populariteit aan een gezonde levensstijl is het aantal mannen met overgewicht in 20 jaar verdubbeld. Dit is van dertig procent naar zestig procent gegaan. Wat natuurlijk erg zorgwekkend is.

Is seks het antwoord?

Er wordt voldoende aandacht gegeven over de gevolgen van overgewicht als het betrekking heeft op hart- en vaatziekten. Hier staan mensen ook vaak wel bij stil. Alleen Leliefeld dacht hoe kunnen we die doelgroep nu nog meer triggeren om wat aan hun overgewicht te doen? SEKS! is hierop het antwoord. Misschien dat deze mensen( de mannen met overgewicht)  hier wel oor naar hebben?

Testeron verlaging?

Wat er gebeurt als je teveel buikvet hebt, is dat het aantal mannelijke geslachtshormonen sterk afneemt. Dit heeft vele andere gevolgen:

– Spiermassa neemt sterk af
– Botontkalking
– Een grote vermindering van Erecties
– Je kunt last hebben van slaapstoornissen
– Enorme afname van je Libido
– Minder seksuele fantasien en erecties
– De ochtenderectie is verledentijd

Dit zijn allemaal gevolgen van de afname van Testosteron. Nu heeft Leliefeld onderzocht dat zes procent van de mannen rond de zestig een te laag testosteron gehalte hebben.

Erectie problemen een voorbode van Hart- en vaat ziekten?

Slagader vernauwing

Hoe kan dit geconcludeerd worden? Wanneer je last krijgt van Hart- en vaatziekten door middel van overgewicht gaan je aderen langzaamaan dicht zitten. Ze slibben als het ware dicht en de doorgang waar je bloed door heen stroomt wordt steeds nauwer. De bloedvaten die naar de penis gaan zijn de helft van grote dan van de slagader. Wanneer je dus erectieproblemen krijgt kan het zijn dat die bloedvaten al dicht gaan zitten. Leliefeld constateert dat dit ook vaak het geval is bij rokers.

Leliefeld vindt het daarom ook zeer belangrijk dat wanneer dikke mensen te maken krijgen met erectiestoornissen dat er gelijk een hartfilm wordt gemaakt. Ook moet er dan gekeken worden naar het cholesterol- en tesosterongehalte.

Als dit je niet overhaalt om iets te gaan doen aan je overgewicht?

(Bron: https:\/\/www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3594731/2014/02/11/Dikke-buik-vermindert-zin-in-seks.dhtml)

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *