Ducati Supersport S

Ducati Supersport S

De Ducati Supersport S werd al geïntroduceerd op de motorbeurs in februari, maar wat zijn nu de eigenschappen van deze gruwelijke supersport bike? en hoe ziet hij er uit? Ducati kwam natuurlijk zelf ook met een gave introductievideo van de Ducati Supersport S:

De voorkant van de Ducati is voorzien van ledverlichting en tevens hebben ze de knipperlichten weg gewerkt in de achterkant van de achteruitkijk spiegels.

We hebben daarnaast ook nog even geprobeerd een aantal mooie plaatjes te schieten om je een zo goed mogelijk beeld te geven van deze nieuwe Supersport van Ducati.

Ducati Supersport S voorkant

De Ducati heeft 113 paarden krachten en bijna 97Nm bij 9.000 toeren. Het 937 cc blok met 8 kleppen is hier verantwoordelijk voor.  Deze nieuwe Supersport van Ducatie bevat slippercutch. Dit beperkt de koppel en slipt door, maar dan ook echt alleen bij extreem remmen op de motor. Wanneer je gas geeft zal hij nooit slippen.

Deze Ducati Supersport  S is uitgerust met een Quickshifter die zowel naar boven als naar beneden kan schakelen zonder gebruik te hoeven maken van de koppeling.

Als we kijken naar de banden die onder de Ducati zitten dan is deze voorzien van de nieuwe Diablo Rosso III banden welke de opvolger zijn van de bekende Diablo Rosso II. Deze nieuwe band maakt gebruik van de technieken die afkomstig zijn van de circuit banden van Pirelli, namelijk de Diablo Supercorsa. Het profiel van deze nieuwe Diablo Rosso 3 is merendeels afkomstig van de Diablo Supercorsa. Naast dat de band nog beter het water afvoer regelt, heeft de band door de nieuwe groeven een nog meer agressievere look gekregen.

Diablo rosso 3 banden

 

Verder hebben we nog een leuk impressie filmpje gemaakt op de motorbeurs in de jaarbeurs in Utrecht.


De mannen van Promotor hebben ook een gave review gemaakt van de nieuwe Ducati Supersport S.
Zie hieronder het resultaat:

Hier wil je ook wel een keer een proefritje op maken, toch?

 

 

 

Previous ArticleNext Article