Duurste Whisky ter Wereld verkocht in Dubai

Macallan Peter Blake andValerio Adami 1926 whisky

Het is weer whisky woensdag en op deze voetbal avond blikken we nog even terug naar de duurste whisky’s ooit (deze heeft de 50 jarige Japanner dus dik en dubbel ingehaald) die is verkocht in Dubai. De flessen die gebotteld zijn in 1986 en dus 60 jaar oud zijn hebben samen 1,2 miljoen dollar opgebracht.

Het gaat dus om twee flessen van de bekende distilleerderij Macallan. Deze beide flessen zijn gebotteld in 1926. Het gaat om de volgende twee flessen:

    1. The Macallan 1926 – Peter Blake

      De whisky zelf is gebotteld in 1986 en is daardoor wel geteld zestig jaar. Er zijn maar 24 exemplaren van, 12 exemplaren met het ontwerp van Valerio Adami, 12 exemplaren met het ontwerp van Peter Blake. Door deze exclusiviteit van de whisky is de prijs enorm opgedreven en tot ultieme hoogte gekomen. Namelijk wel geteld $600.000 per fles. Peter Blake is een kunstenaar en de bekendste werken van Sir Peter Blake zijn de iconische hoes voor The Beatles ‘Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band en het artwork voor de Band Aid’s – Do They Know It’s Christmas.

    2. The Macallan 1926 – Valerio Adami

      Zoals je weet zijn hier dus ook maar 12 flessen van uitgebracht en is het eigenlijk een set van twee. Valerio Adami is ook een kunstenaar en hij is bekend is vanwege zijn abstracte beelden met dikke zwarte lijnen. Zijn meest karakteristieke werk is in de stijl van stripverhalen, met duidelijke omlijning en kleurvlakken.

We willen hem graag proeven, maar goed die extra hypotheek gebruiken we toch liever voor een groter huis, een boot of een hele vette auto

Previous ArticleNext Article