Eataly World, hét pretpark in Italië voor als je van pasta en wijn houdt

Eataly World restaurant

Ben jij gek op pasta, pizza’s en wijn? Dan is Eataly de place to be voor jou. Het is een park in Italië dat volledig in het teken staat van de Italiaanse keuken. Natuurlijk kun je hier heerlijk Italiaans eten én drinken, maar daarnaast ervaar je ook de Italiaanse gastronomie.

Eataly World opent deuren

Misschien ken je Eataly al. Over de hele wereld zijn namelijk foodhallen te vinden van het merk. De gerechten worden voor je neus klaargemaakt. Je kunt ze natuurlijk ter plekke opeten, maar ook mee naar huis nemen.

Maar deze maand opent Eataly World in Bologna haar deuren. Het is een pretpark waar liefhebbers van wijn een de Italiaanse keuken zich goed thuis kunnen voelen. Het park, dat zo’n 90 miljoen euro heeft mogen kosten, is ingericht om je helemaal onder te dompelen de Italiaanse gastronomie. Het park is maar liefst acht hectare groot. Wees niet bang dat je teveel moet lopen, voor kinderen én voor volwassenen zijn er driewielers om mee door het park te cruisen.

Eataly World weides

Eataly World is Eataly maar dan megagroot. Denk aan weides met vee, tuinen met groenten, eettentjes, wijngaarden en meer. Je kunt er workshops volgen over hou het Italiaanse voedsel en de wijn worden gemaakt. Of één van de zes virtual reality rides doen. Natuurlijk valt er voldoende te proeven. Er zijn zo’n 25 restaurants en eetgelegenheden. Ook is er een Italiaanse markt.

Wil jet dit Italiaanse pretpark graag bezoeken? Goed nieuws! Want toegang tot Eataly World is helemaal gratis. Voor het eten en drinken moet je helaas wel betalen 😉 Denk je dat je het niet in één dag redt? Dan moet je misschien nog even wachten, in 2018 wordt er een hotel bijgebouwd met 200 hotelkamers.

Photo Credits: Eataly World

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *