Elektrische boot: “The Lugano 14”

Elektrische boot - The Lugano 14 - Manisfaction

Deze elektrische boot doet ons denken aan ouderwetse ofwel klassieke auto’s. The Lugano 14 is een stijlvolle en strakke boot voor zowel de moderne als milieubewuste schipper. Daarnaast is The Lugano ook nog eens erg onderhoudsvrij en vaar je als een stille fluisterboot over het water. Zo heeft de Barbecueboot Dordrecht ook een ingebouwde elektromotor om geluidloos door de Biesbosch heen te varen.

Luxe boot?

De boot bevat zeker luxe details zoals met de hand gesneden mahonie helmstok en verder een joystick om de boot mee te besturen. Verder is de boot ingericht voor twee personen met zeer nette gestoffeerde stoelen. Verder bevat de boot een afneembare koelbox met twee delen en een heb je ook nog een snijplank tot je beschikking. Alles aanwezig voor een romanitsch vaartochtje of gewoon een relaxte tocht met je beste maat en een paar biertjes kan natuurlijk ook.

The Lugano 14 - Elektrische boot - Manisfaction
Source: https://beaulake.com/collections/boats/products/the-lugano-14?variant=16164365533227

Bootconstructie

De elektrische boot is verder van zeer lichtgewicht fiberglas gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de boot makkelijk door het water kan bewegen. Ook kun je boot hierdoor makkelijk wassen en eventueel oppoetsen wanneer deze vies of licht beschadigd is. De boot wordt aangedreven door de Torqeedo Cruise 2.0 FP. Deze is vergelijkbaar met een 5/6 PK verbrandingsmotor. Bij deze elektromotor zit een speciaal ontworpen afstandsbediening met LCD display welke ook een geïntegreerde GPS module heeft. Je kan daardoor alles zien, zoals snelheid, resterende vaartijd, resterende accucapaciteit in procenten en stroomverbruik.

Previous ArticleNext Article