Elektrische Supercar; De Audi Gran Turismo

Audi Etron Vision Gran Turismo

Audi presenteert een nieuwe elektrische supercar met maar liefst 815 pk! Deze gruwelijke machine trekt de straatstenen er wel ff uit. Je zou zeggen met zulk vermogen en van 0-100 in 2,5 seconden kan dit nooit echt een milieuvriendelijke auto zijn. Maar doordat deze supercar voor 100% elektrisch is, is hij milieuvriendelijker dan meer dan 70% van alle rondrijdende auto’s. Inderdaad die andere 30% zijn de andere elektronische auto’s die er rond rijden. Denk bijvoorbeeld aan de Tesla vrachtwagen.

Audi Quattro

Ondanks de drie elektromotoren die de Audi e-tron Vision Gran Turismo heeft, weegt deze supercar slechts 1450kg. Twee van deze drie elektromotoren zorgen voor de aandrijving van de achterwielen en de laatste zorgt voor de kracht ofwel power op de voorwielen. Hierdoor kunnen ze er natuurlijk ook hun veel gedragen naam Quattro aan toevoegen.

Een bericht gedeeld door Hot Lap (@hotlapmx) op

Audi E-tron in Gran Turismo

Naast dat het bekend is dat er maar één exemplaar komt van een Vision Gran Turismo, wordt deze Audi niet alleen als showauto gebruikt maar kun je er dus ook echt in rijden. De Audi klinkt het beste als je buiten de auto bent, het is een soort hoge elektrische toon klinkt een beetje als het opstijgen van een vliegtuig. Dit betekent dat je helaas niet meer het echte ruwe gebrul hoort wat je gewend bent van bijvoorbeeld de Audi R8. Deze geluiden en eigenschappen zijn in de game Gran Turismo nog net even wat lekkerder bijgeschaafd, zodat de beleving nog beter wordt.

Wij zijn wel benieuwd wat jij er van vindt? Om je een idee te geven hoe de echte Audi eruit ziet en vooral hoe die klinkt kun je het beste even onderstaand filmpje bekijken.

Previous ArticleNext Article