Elon Musk Tesla Lift off en crasht?

Elon Musk Tesla Space Ship

Oké Elon Musk vertelde ooit ik ga mijn tesla de ruimte in schieten. Niemand dacht dit ooit zou gebeuren, maar niks is minder waar zijn tesla zweeft nu in een baan rond de aarde en gaat richting Mars, maar hij is nu al uit koers geraakt en gaat recht op een asteroïdengordel af. Hopen voor de pop, die de Tesla bestuurt, dat de Tesla airbags heeft.

Tesla ready for launch

Raket in zicht

En zo is het een Telsa Spaceship

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door AJ Starr (@imajstarr) op

Vanuit de Tesla

Je kan helaas niet meer live meekijken, maar hier nog een beknopte samenvatting

Raket gecrasht

Zoals bekend is Elon musk eigenaar van het bedrijf SpaceX. Hij hoopt met deze demonstratievlucht contracten van Nasa te binnen te slepen. Aangezien er maar twee van de drie raketten terug kwamen was er dus éénjte gecrasht. Dit heeft Elon Musk zelf ook bevestigd. Het filmpje hieronder laat een iets mindere perfecte landing zien van deze raket.

Close, but no cigar. This time.

null

Tesla gaat recht op asteroïdengordel af

Wat is eigenlijk de asteroïdengordel? Het is eigenlijk precies wat de naam zeg een gordel vol met asterioden die daar een beetje rond zweven. De asteroïdengordel kan verdeeld worden in een binnenste en een buitenste gordel waarbij de binnenste gordel bestaat uit asteroïden die zich dichter bij Mars bevinden en de buitenste gordel bestaat uit asteroïden die zich dichterbij Jupiter bevinden. Zoals het er nu uit ziet schiet de Tesla ver voorbij Mars zo die asteroïden gordel in. Of het per ongeluk of gepland is laten ze in het midden.

Wat kost dat geintje dan?

Musk heeft meer dan een half miljard geïnvesteerd in de lancering van de Falcon Heavy. Hij hoopte op succes om zijn andere concurrenten af te troeven. Er zijn veel ruimtevaart bedrijven die strijden om de eerste ruimtevlucht te maken en voorop willen lopen ten opzichte van de andere. Deze ontwikkeling gaat als een raket.

 

Previous ArticleNext Article