Extreem Skiën van grote hoogte! Dit moet je zien

Je gaat vast wel eens op wintersport naar Oostenrijk, Frankrijk of Italië, maar in Alaska kunnen ze er ook wat van. Deze video laat maar eens zien hoe vet het is om maagdelijke bergen met veel te hoge toppen te trotseren. Gedropt worden uit een heli en dan op goed geluk naar beneden knallen. Misschien ook wat voor jou?

Behind the line.

Onderstaande video is een van de filmpjes van de serie Behind the line en is geproduceerd door Teton Gravity Research en zij nemen je mee in de hoofden van pro skiërs. In elke aflevering kijken deze top gasten terug op een lijn, een sprong of een sessie en bespreken ze het moment die ze hebben meegemaakt. Het zijn al wat oudere filmpjes maar daarom zeker niet minder VET! Ze sloegen hun kamp op in het Neacola-gebergte in Alaska. Op deze manier kon de bemanning vijf weken lang focussen op skiën en het filmen van de eerste en meest gruwelijke afdalingen die jij je maar kunt voorstellen.

Knettergek of JOLO?

In deze eerste aflevering van Behind the Line vinden de veteranen van TGR, Ian McIntosh en Sage Cattabriga-Alosa, een zone die rijp is voor unieke uitdagingen. De lijnen die ze willen skiën krijgen een beperkte hoeveelheid zonlicht en worden geplaagd door rotsachtige stekels en zorgen voor gemakkelijk getriggerde lawines. We dachten dat is misschien wel even goed om te vertellen. Ze nemen best wat risicootjes, maar goed die nemen we allemaal toch? Maar zou je ook net zoveel risico nemen als deze gasten? Zij kennen in ieder geval niet zoveel angst als het gaat om skiën. Enjoy your ride!

Previous ArticleNext Article