Fernando Alonso stopt met Formule 1

Fernando Alonso - Formule 1

Fernando Alonso zet na afloop van dit WK-seizoen van de Formule 1 een punt achter zijn carriëre als coureur. De 37-jarige wereldkampioen van 2005 en 2006 vindt het na zeventien jaar in de top klasse van de racerij tijd voor iets nieuws en is er helemaal klaar mee. Of Max Verstappen ook de 17 jaar zal halen, zullen we nog moeten zien. Hij is in ieder geval nog jong genoeg. Na zeventien jaar lang zulke G-krachten even incasseren snappen we ook wel dat je er misschien een keer klaar mee bent, maar dat is niet de rede dat hij opstapt. Hij heeft wel geteld 305 races gereden en starte wel geteld 22 keer van de nummer 1 positie. Daarnaast won hij maar liefst meer dan 30 Formule 1 races.

Om even stil te staan bij zijn geweldige races en inhaal manoeuvres hebben we nog even een gave compilatie opgedoken uit 2016:

Natuurlijk stopt hij niet zomaar en maakt hij ook nog een mooi afscheidsfilmpje van Fernando Alonso met een bijpassende speech, waarin hij iedereen bedankt. Verder heeft hij al eens de 24 uur van le Mans gewonnen en gaat hij zich nu ook focussen op wat andere races die hij nog graag wilt rijden, voordat hij te oud is. Een voorbeeld van een race die hij misschien wel gaat doen is de Indianapolis 500.

Afscheidsfilmpje:

Dan sluiten we toch nog even af met wat leuke communicatie tussen Fernando Alonso en zijn team:

Previous ArticleNext Article