Filmen in slowmotion met je smartphone, zo werkt het!

slowmotion filmen

De camera’s van smartphones ontwikkelen zich steeds verder. Dit geldt ook voor de videorecorders waarmee je kunt filmen. Daar waar je een decennia geleden de blits maakte als je een ‘mooie’ foto kon maken met je smartphone, zijn de verwachtingspatronen én de specs nu een stuk hoger! Sterker nog de smartphones zijn bijna net zo goed als dure spiegelreflexcamera’s.

Een van de dingen die je vandaag de dag ook met je smartphone kan is filmen in slowmotion. Supervet! Daar gaan we eens meer op inzoomen, dat slowmotion filmen. Grote kans dat jij al eens een filmpje hebt gezien en benieuwd bent hoe het zit. Kan jij als slow-mo filmen? Dan zijn wij benieuwd naar jouw filmpjes!

Goede slowmotion filmen met je smartphone

Helaas is het niet bij iedere smartphone mogelijk om slowmotion te filmen. Het kan zijn dat slowmotion filmen dus niet aanwezig is op jouw toestel en ook niet werkt. Enige oplossing dan is om een nieuwe telefoon te kopen die het wel ondersteunt, of je erbij neer te leggen dan je het moet doen met gewone filmpjes.

Als jouw smartphone wel in slowmotion kan filmen dan vertelt de FPS, oftewel de frames per second jou hoe goed de kwaliteit is. Dit izjn het aantal beelden dat per seconden wordt vastgelegd. Door deze beelden langzamer af te spelen ontstaat het slowmotion effect.  Hoe hoger de FPS, hoe beter de kwaliteit.

Wanneer jij slowmotion filmpjes wilt maken heb je een smartphone nodig met een snelle processor, een groot opslaggeheugen én een hoge FPS op de camera.

Met welke telefoon kun je goed slowmotion filmen?

De Samsung Galaxy S9 die sinds februari 2018 te bestellen heeft kent een FPS van maar liefst 960! Ontzettend hoog. Dit is dus de smartphone die, voorzover op dit moment bij ons bekend, de beste slow-mo filmpjes maakt.

Previous ArticleNext Article