Finlaggan Cask Strength: Het best bewaarde geheim van Islay.

Finlaggan Cask Strength 58%

Hallo whisky vrienden. Het is whisky woensdag. Dat betekent dat ik ook vandaag een hele prettige whisky met jullie mag delen. Finlaggan Cask Strength. Dus Prettig met hoofdletter P. Wat is dit een dijk van een whisky. Maar voordat ik mijn ervaring met jullie ga delen, is het goed om eens te kijken waar deze whisky nou vandaan komt.

Het geheim van Islay

Want!! Er is helemaal geen Finlaggan Distillery. Huh? Wat zeg jij nou? Ja lieve mensen, deze Finlaggan Cask Strength is een Islay Single Malt, waarvan niemand weet waar deze whisky nou precies vandaan komt. Er zijn door de tijd heen wel vermoedens ontstaan, maar we weten het gewoon niet. Dus waar deze whisky vandaan komt, is een mysterie. En dat is toch geweldig. Was je al eens van plan om blind whisky’s te gaan proeven, dan zou ik toch echt eens een fles aanschaffen, want wat je smaaknotitie ook zal zijn, het is allemaal goed. Geweldig! Finlaggan Cask Strength. Het best bewaarde geheim van Islay.

Vintage Malt Whisky Company

Wat weten we wel over deze whisky. We weten dat het gebotteld word door de Vintage Malt Whisky Company. En die zijn ook verantwoordelijk voor o.a. Islay Storm, the Ileach en jawel, Cooper’s Choice. En ik weet zeker dat er nu wel een aantal belletjes gaan rinkelen. Dus we kunnen er toch echt vanuit gaan, dat er met heel veel zorg gekeken word, naar wat er precies in de fles gaat. En dat is ook zeker het geval met de Finlaggan Cask Strength.

Vergeet gewoon even alles wat je al weet van whisky, al je ervaring met verschillende bekende islay’s die je al kent. Bijvoorbeeld de beide batches van Laphroaig die ik vorige week met jullie heb mogen delen. Let it all go!

Meer dan het proberen waard

Finlaggan Cask Strength, gebotteld op 58% alcohol. Deze whisky verdient gewoon een kans. Neem voor deze whisky even net zoveel tijd als je met een bekendere, duurdere islay whisky zou doen. Hoezo duurder? Lieve whisky vrienden, dit flesje Finlaggan heb je al voor rond de € 30,-. Als je whisky liefhebber bent, moet je deze gewoon eens proberen. Nee, natuurlijk moet je niks en wie ben ik om te zeggen dat je dat ‘moet’ doen. Maar serieus, dit is meer dan het proberen waard. Je gaat er absoluut geen spijt van krijgen.

Finlaggan Cask Strength smaaknotities

En natuurlijk gaan we het even over de smaaknotities hebben. Na het proeven van deze whisky is dat echt iets wat je niet mag overslaan. En nogmaals, neem even de tijd voor deze krachtpatser, want deze Finlaggan Cask Strength verdiend echt even je tijd.

Finlaggan Cask StrengthGEUR:

Het is een islay, dus rook is absoluut aanwezig. Dat ziltige, kruidige en fruitige is echt te ruiken.

SMAAK:

De 58% geeft deze whisky natuurlijk wel kracht. Pittig en scherp. Pepertje. En toch fruitig in de zin van citrus. Wat lichte olie tinten.

FINISH:

Zal zeker niet tegenvallen. Dat pittige, die krachtige rook smaak blijft toch best even hangen. Dat ziltige wat je ook ruikt, komt heel goed terug.

Sommige whisky’s met zulke hoge alcohol percentages, kunnen wel wat druppels water gebruiken. Voor de smaak kan ik me voorstellen als je dat wilt proberen, alleen naar mijn idee, zakt de geur behoorlijk in elkaar. Dus ik neem deze whisky zoals het is. Als een mysterie. Ik ga zelf niet eens proberen te achterhalen waar deze whisky nou vandaan komt. En eerlijk gezegd maakt me dat ook helemaal niet uit.

Het is gewoon een whisky op zich. Misschien wel een beetje ondergewaardeerd. Maar niets is minder waar. Finlaggan Cask Strength. Islay Single Malt. Best bewaarde geheim van Islay? Het ontdekken zeker waard.

Previous ArticleNext Article