Firstlook Festival 2019! Daar moet je bij zijn!

Firstlook Festival 2018 Manisfaction Stage

In 2018 bezochten wij het Firstlook Festival. Een super gaaf gamefestival dat al meer dan tien jaar het grootste en populairste game-evenement van de Benelux is. Het is voor iedereen geschikt maar zeker als gamefanaat kun je hier je pret wel op. Naast alle games die je zelf kan spelen is er ook een Cosplay competitie en kun je de laatste ontwikkelingen mee maken op het gebied van VR, meest vette race simulators en gruwelijke game desktops. In 2019 gaat Firstlook Festival de vorige editie weer dik overtreffen met de allernieuwste games en game trends.

Wanneer en waar is het Firstlook Festival 2019?

Ook dit jaar is het Firstlook Festival weer het eerste weekend van oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Op Zaterdag 5 oktober is het van  09:00 – 18:00 en  Zondag 6 oktober is het ook van 09:00 – 18:00. Iedereen weet wel waar de Jaarbeurs is maar voor het gemak hieronder nog even de kaart zodat je makkelijk er naar toe kan navigeren:

Game wedstrijden

Naast dat je er rond kan lopen en je ervaringen met andere gamers kan delen, zijn er ook genoeg battles die je kunt gaan kijken tussen verschillende gamers. Hierbij is er geen beperking in consoles, want op bijna alle nieuwste consoles worden wel vette games gespeeld. Zo ook bijvoorbeeld Splatoon 2 op de Nintendo Switch. Waarbij je 4 tegen 4 zoveel mogelijk terrein moet veroveren door alles te bedekken met de kleur inkt van jouw team. Uiteindelijk wint het team met het meeste territorium.

Firstlook Festival 2018 Manisfaction Nintendo

Cosplay all over the place

Naast dat je alle games en trends te weten komt kun je ook genieten van al het Cosplay wat er rond loopt op het Firstlook Festival. Heel vet, want vanwege ook de uitreiking van mooiste en beste Cosplay lopen zij er extreem goed bij. Personages uit verschillende games lopen nu gewoon langs je, waardoor het game festival een nog uniekere beleving wordt. Uiteraard hebben we er nog een aantal op de foto kunnen zetten, maar dit is gewoon nog een reden om dit jaar zeker niet over te slaan.

Firstlook Festival 2018 Manisfaction Cosplay GirlFirstlook Festival 2018 Manisfaction Cosplay

Arizona Sunshine VR

Arizona Sunshine is een computerspel dat is ontwikkeld door Vertigo Games. Een van de vetste dingen die we wel gedaan hadden was de VR game Arizona Sunshine VR. Deze VR shooter begon op industrieel terrein, waarin je verder ging in en op een gebouw om, waarbij je maximaal zombies moest neerknallen. Naast dat je je soms kapot schrikt als ze in een keer voor je staan was ook lopen op hoogtes een leuke uitdaging. Verder moest je ook over obstakels heen springen en veel bukken om op bepaalde plekken in het level te bereiken. Het was het wachten wel waard.

Arizona Sunshine VR Firstlook Festival

Vette Firstlook Festival aftermovie

We hebben niet alleen foto’s gemaakt, maar ook nog een vette aftermovie (Credits voor Gijs). Ben je dus nog nooit geweest naar het Firstlook Festival dan kun je hieronder zeker wat inspiratie op doen. Gelijk weer een goed argument om te gaan toch?

 

 

 

Previous ArticleNext Article