Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2 - Running

Je wilt sporten en lekker in beweging zijn. Maar goed, we weten allemaal dat we te vaak gewoon op de bank belanden. De Fitbit Charge 2 kan je helpen om van die bank af te komen. Het is een alles in 1 fitness smartwatch of wearable. Je kan bijna alle activiteiten die je doet op het gebied van sport meten. Wat kan het apparaatje eigenlijk allemaal?

De Fitbit Charge 2 is voor iedereen. Of je nu een sporter, klimmer, boxer, danser of een fietser bent. De Fitbit meet de afstand die je aflegt, de stappen, je hartslag en nog veel andere relevante informatie. Het is een top fitness tracker die je altijd kan dragen, zelfs als je gaat slapen.

Fitbit Charge 2 Commercial

Laten we beginnen met dit promofilmpje van Fitbit :

Fitbit Charge 2 looks

Fitbit Charge 2 - Stappen

Het meest opvallende aan de Charge 2 is het grotere scherm. Deze versie van de Fitbit heeft een groter OLED-scherm gekregen met ingebouwd touchscreen. Om het scherm van 1,5-inch zit een rand. Je kunt de Fitbit Charge 2 ook combineren met lederen gekleurde bandjes en andere bijpassende accessoires. De bandjes zijn er in verschillende kleuren en zijn al te verkrijgen vanaf €49,95, bij verschillende online webshops. Je kunt uit de volgende kleuren kiezen:

 • Zwart/Metaal
 • Zwart/Zilver
 • Lila
 • Blauw
 • Paars
 • Turquoise

Qua vormgeving is de Fitbit vrij smal, waardoor hij lekker om de pols ligt. Door een goede hartslagmeter die erin is verwerkt is hij wat dikker dan een normaal horloge. Je raakt hier al snel aan gewend, waardoor je eigenlijk alleen maar de gemakken ervaart. Niet alleen de Fitbit zelf maar ook de app biedt vele extra’s en voordelen.

Fitbit Charge 2 - App dashboard

Wat biedt de Fitbit Charge 2 app allemaal?

De app heeft een Dashboard, challenges, trainingsgids, vrienden en account als hoofdonderdelen in de onderste navigatie.

Dashboard

Je kan in het dashboard veel verschillende info zien. Zo zie je als hoofddoel het aantal stappen dat je per dag maakt. Hier kun je ook een persoonlijk doel aan koppelen. Het advies vanuit verschillende lifestyle coaches is dat je gemiddeld per dag toch zeker wel 10.000 stappen moet halen. Als je een kantoor baan hebt zul je al snel merken dat je soms maar 3.000 stappen haalt.

Hoe kun je dan makkelijk aan meerdere stappen komen?

Er zijn meerdere manieren om toch met eenvoudige keuzes aan die 10.000 stappen te komen. We geven je een aantal tips:

 • Probeer eens vaker de trap in huis te nemen
 • Moet je ergens op wachten, dan kun je wellicht ook iemand bellen en ga dan vooral lopen tijdens het bellen.
 • Parkeer niet altijd voor de hoogste prijs het meest dichtbij de locatie, maar parkeer ook eens goedkoper en iets verder weg. Een win win toch?
 • Heb je pauze tijdens het werk ga dan na het eten ook eens een blokje om. Probeer dat blokje ook steeds anders en iets groter te maken.
 • Je kan een collega mailen, maar je kan ook naar hem toe lopen en dan alsnog de besproken onderwerpen mailen.
 • Heb je thuis lekker gegeten en een after-diner-dip ga dan in plaats van op de bank neer ploffen ook eens een rondje lopen buiten. Uiteraard is dit het meest gezellig als je dit gezamenlijk doet.

Wil je nog meer tips? Bekijk dan nog meer stappen tips om die beruchte 10.000 stappen per dag te halen.

Fitbit challenges

Fitbit Charge 2 - App dashboard challengesNiet alleen kun je alles bij houden van jezelf, ook kun je zien wat je vrienden doen. Je kunt ze ook uitdagen voor verschillende challenges. Zo heb je bijvoorbeeld de week en weekend-challenge. Hiermee daag je je vrienden uit om mee te doen aan een wedstrijd. Diegene met de meeste stappen heeft gewonnen.

Wanneer je mee doet met een week-challenge is diegene die de meeste stappen maakt van Zondag 0:00 t/m vrijdag 0:00 de winnaar. Maar per dag kun je zien wat de status is en hoeveel stappen iedereen heeft gemaakt. Het werkt dus zeer motiverend als jouw vriend of collega aan het einde net wat meer stappen heeft dan jij. Je hebt dan wel de motivatie en drive om toch die nummer 1 positie te gaan claimen. De weekend-challenge werkt precies hetzelfde alleen van vrijdag 0:00 t/m zondag 0:00.

Slaapanalyse

Naast alle activiteiten en sporten die je kunt meten en bijhouden analyseert de Fitbit Charge 2 ook je slaapritme.

Hierbij wordt niet alleen je ruststand van je hart vastgelegd maar ook of je onrustig hebt geslapen. Hij legt namelijk ook onrustige bewegingen vast. Mocht je echt wakker worden van een bepaald geluid of van je vriendin die weer het deken van je aftrekt dan wordt dat vastgelegd. Zo kun je zien hoeveel uur je echt effectief slaapt per nacht.

 

 

 

 

Fitbit Charge 2 Slaap analyse Nacht detailsHandig hierin is dat je ook hier weer een doel aan kan koppelen van een gemiddeld aantal effectieve uren slaap per nacht. Ook zie je dus hoe vaak, maar ook hoeveel minuten je wakker bent geweest of onrustig was. Dit wordt weer van je totale aantal uur slaap afgehaald.

 

 

 

 

 

 

Super Batterij!

Fitbit Charge 2 - BatterijstandDe Fitbit Charge 2 gaat makkelijk een week mee met een acculading. Dit is veel langer dan een gemiddelde wearable en vooral als je het vergelijkt met de verschillende smartwatches die er op de markt zijn. Om hem op te laden moet je hem met USB aan je laptop of desktop hangen. Helaas gaat het laden niet via een mirco usb, maar via een aparte lader waar je alleen een Fitbit Charge 2 mee kan laden.
De accu is binnen een paar uur vol en dan kun je er dus zeker weer een week tegen aan. De batterij houdt het ook langer uit omdat er geen GPS in is gebouwd. Dit is voor hardlopers helaas soms wel een gemis.

Eindoordeel

Sommige vinden hem te groot, maar dat nadeel kun je afwegen tegen de vele voordelen als:

 • Je eigen muziek bedienen
 • Notificaties weergeven middels trillingen
 • Bewegingen meten
 • Handige app met vele opties en motivatoren
 • Uitgebreide slaapanalyses
 • Connecten met vrienden

Het is een fijne sportbuddy die alles voor je meet en je motiveert om meer te bewegen om zo jouw persoonlijke doelen te halen. Wij zijn er enthousiast over.

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *