Formule 1 naar Nederland?

Formule 1

De Formule 1 komt mogelijk naar Nederland. De organisatie van de bekendste racecompetitie ter wereld onderzoekt of het de Grand Prix van Nederland weer op de rit kan krijgen. Het zou gaan om een stratencircuit. Geen Assen of Zandvoort, maar Amsterdam of Rotterdam. Wij vinden het erg goed klinken!

Eerste bezoeken

De commerciële baas van de Formule 1 genaamd Sean Bratches zou al in Nederland zijn geweest voor een eerste verkenning van de mogelijkheden. Met name Amsterdam wordt door Liberty Media, de eigenaren van de Formule 1, als een hele mooie mogelijkheid gezien. Dit zou echter logistiek gezien erg lastig kunnen worden. Daarom is ook Rotterdam een serieuze optie.

Lange tijd is er in Nederland slechts een kleine groep liefhebbers van de Formule 1 geweest. Sinds 1985 is er geen Grand Prix meer gehouden. Destijds was het circuit van Zandvoort de plaats waar de race gehouden werd. Sinds Max Verstappen weer deelneemt aan de Formule 1 is de racesport in Nederland populairder geworden. Zien wij Verstappen binnenkort door de straten van Amsterdam of Rotterdam racen?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *