Gedistillicht; een tafellamp van een oude whiskyfles

Gedistillicht op een whiskyvat

Als whiskyliefhebber heb je wel eens van die bijzondere flessen die je eigenlijk, nadat je er met je maten van genoten hebt niet weg wilt gooien. Dit hoeft ook niet, want je kan natuurlijk nog heel veel creatieve dingen verzinnen om met je lege whiskyfles te maken. Nu kwamen wij toevallig in contact met Schrootmeester. De naam zegt het al een meester in schroot. Waarom zou je dingen weggooien als je er bijvoorbeeld nog mooie lampen van zou kunnen maken. Dat is een beetje de visie van Schrootmeester. De meester achter Schrootmeester is Robin Koedood. Het inspireert Robin om er over na te denken hoe hij ‘afval’ een tweede leven kan geven. Wij gingen met hem in gesprek en deelde onze grootste hobby: whisky met Robin. Waaruit een nieuwe lamp is geboren: “Gedistillicht“.

Gedistillicht Monkey Shoulder

Het idee

Als whiskyliefhebber weet je vaak precies waar je elke fles heb gekocht of soms van wie je hem hebt gekocht. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om een whiskyfles uit je geboortejaar of wellicht ben je een kleine slijterij ingedoken die nog wat stoffige flessen op de bovenste plank had staan. Dat is natuurlijk een mooi verhaal. Nadat je een jaar(of korter) met deze fles hebt gedaan en deze heb mogen delen met veel vrienden belandt deze dan helaas ook vaak in de glasbak. Je zal uiteraard ook weer nieuwe whiskyflessen gaan kopen en nieuwe verhalen geboren zullen worden kun je de fles ook weer een nieuw leven geven. Beter gezegd een oneindig leven door van de fles iets moois te maken waar je nog lang plezier van kan hebben. Een tafellamp is dan een hele gave optie en zeker zo eentje die Schrootmeester Robin heeft gemaakt. Het klopt dat dit misschien niet een hele speciale whiskyfles is, maar toch leende deze Monkey Shoulder (een blended whisky) zich uitstekend voor dit project.

Gedistillicht Monkey Shoulder voetstuk

Gedistillicht Monkey Shoulder Led lamp

De Tafellamp

Helaas kun je niet van elke fles een tafellamp maken, zoals dit voorbeeld. Voor het maken van Gedistillicht heeft Robin veel proef Whiskyflessen versleten. Veel vragen speelde door zijn hoofd: Welke fitting past het beste bij deze fles? Welke snoer hoort hier bij en zorgt voor een mooi totaal plaatje? Hoe kan de fles verstevigd worden, zodat hij ook goed blijft staan? Hoe kan het snoer het beste door de fles heen lopen? Allemaal vragen die hij met veel geduld stuk voor stuk afging en uiteindelijk na maanden tot dit eindproduct kwam. Zoals je ziet liegt de tafellamp er niet om en kun je zien dat dit dus met veel geduld en vakmanschap gemaakt is.

Gedistillicht Monkey Shoulder van boven

De actie voor jou als whiskyliefhebber

Het wordt nog veel leuker, want samen met Robin hebben we ook nog een speciale actie voor de Manisfaction fans en leden van de verschillende facebook whiskygroepen als Single Malt Whisky Groep en The Dutch Whisky Accosiation. Ben je trouwens whiskyliefhebber en nog geen lid van deze groepen dan kunnen we je deze zeker aanraden. Hier kom je alles te weten over whisky, whisky proeven, whisky glazen en nog veel meer. Allemaal whiskyliefhebbers die graag hun passie met elkaar delen. Terugkomend op de actie wanneer je nu ook zo’n gave whiskylamp wilt bestellen dan krijg je daar nu een fixe korting op wanneer je de actiecode: MANISFACTION gebruik. De prijs wordt dan €149,95 in plaats van €175,-. Je kan deze lamp bestellen via Schrootmeester en door de code in te voeren tijdens het bestellen. De actie loopt tot en met zondag 10 maart en tot dan is de kortingscode geldig.

 

Previous ArticleNext Article