Gooi je lege whisky flessen niet weg!

Lege Whisky flessen nooit weggooien

Deze whisky woensdag gaat over lege whisky flessen. Nu kun je denken ja, die gooi je toch gewoon in de glasbak? Dat kan inderdaad en dan ben je er ook het snelste er vanaf, maar je kan er nog veel meer mee doen. Heb je er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om er nachtlamp, kaarsenhouder, vaas of lampenstandaard van te maken. Het kan allemaal en we geven je graag wat voorbeelden. Zo kun je toch ook nog even langer nagenieten van je duurste whiskyfles of van die ene mooie unieke whiskyfles die je met vrienden in Schotland gescoord hebt.

Whiskyfles snijden

Je kan de fles door midden snijden met een glassnijder. Het is wel aan te raden eerst even goed wat informatie in te winnen voor je dit doet. Het onderstaande filmpje laat een eenvoudige manier zien hoe je dit zelf kan doen:

Wanneer je de whisky fles eenmaal doormidden hebt gesneden kun je bijvoorbeeld het onderstaande deel voorzien van een kaars. Je kan het beste een bestaande kaars kopen en deze op maat snijden zodat deze er in past. Je hebt dan van de onderkant een mooie kaars gemaakt. Zorg ervoor dat je wel ongeveer 2 cm van de rand vrij laat, zodat het kaarsvet er niet uit kan lopen.

Voorbeeld van een kaars in een halve whiskyfles:

Whisky fles met lichtjes

Een ander voorbeeld wat je er mee zou kunnen doen is er een nachtlamp of sfeerlamp van maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door via Alibaba een schakelaartje met kleine ledlichtjes te bestellen en deze vast te maken aan/in de dop. Je zal dan wel een whisky fles moeten hebben met een wat grotere dop, zodat je gemakkelijk het schakelaartje er in kan maken. Wat net iets makkelijker is, maar wel minder mooi weggewerkt is dat je er gewoon een gaatje in boort aan de onderkant en daar al je led lampjes door heen doet. Vervolgens kit of lijm je het schakelaartje aan de achterkant op de whisky fles en klaar is kees.

Whisky kaarsenstandaard

De meeste makkelijke en minst bewerkelijke is om van je whisky flessen gewoon een kaarsenstandaard te maken. Dit geldt dan niet voor stompkaarsen, maar die lange gewone of druipkaarsen kun je gewoon in de hals van de Whisky fles klemmen. Meer hoef je er eigenlijk niet aan te doen. je kan ze dan vervolgens op de tuintafel zetten, maar je kan ze bijvoorbeeld, als je grote whisky flessen hebt ook goed gebruiken als een vervanger van fakkels. Je kan ze langs je tuinpad plaatsen of om je grasveld heen. Het is maar net waar jij het leuk vindt staan in je tuin. Heb je nog kerstverlichting nodig verwerk dan je lege flessen in de boom of als slinger met de flessen als kerstverlichting zoals het voorbeeld hieronder:

Of je zet ze gewoon op een dressoir in de kamer. Dat kan ook een mooie sfeermaker zijn:

Whisky fles als lampenstandaard

Je kent ze wel die oude lampen met van die ouderwetse lampenkappen erop. Die kun je dus ook maken met jouw lege whiskyflessen. Hier gaat het snoer vaak door de fles heen en bevestigen ze de fitting op de hals van de fles waar normaal de dop zit. Je kan de whisky fles dan ook nog op een houten plank bevestigen of je zet hem gewoon als fles op je nachtkastje of op dat éne hoekkastje in de kamer:


Naast dat je heel veel verschillende dingen met de whisky fles kan doen, kun je natuurlijk zoals eerder gezegd gewoon de fles weggooien en alleen de dop bewaren. Sommige bewaren dus alle doppen van al hun lege whisky flessen en doen die in een grote glazenkom. Die kom had ook zo een aquarium kunnen zijn, want zo groot zijn sommige glazenkommen. Je kan er ook een piramide van bouwen als je dat leuk vindt:

Lege whiskydozen

Naast dat je de whisky flessen weggooit heb je natuurlijk ook vaak nog de whiskykokers en whiskydozen over. Ook deze kun je gelijk de kliko in gooien, maar je zou ook eerst even in wat whiskyfacebook groepen kunnen checken of iemand ze misschien wilt hebben. Dit heb ik dus ook een keer gedaan en een berichtje in de Facebookgroep: Single malt whisky groep gegooid en toen waaren er genoeg mensen die er leuke dingen van konden maken. Zo heeft Rob er een bedwand van gemaakt. Helemaal super toch.

Whiskywand van lege whiskydozen

Heb jij een keer iets leuks gemaakt met een lege whisky fles of iets creatiefs gedaan met de kokers, dozen of doppen? Deel het dan gerust op onze Facebook pagina. Maar voor nu vooral veel Whisky drink plezier met je maten. Slàinte.

Previous ArticleNext Article