Grill Master Glove Bbq handschoenen

De Grill Master Gloves BBq hanschoen

Je ziet ze overal voorbij komen, van die vuurvaste Bbq handschoenen, maar welke moet je nu kiezen en wat zijn handige details om op te letten? We nemen een mooi paar handschoenen onder de loep, een paar waar wij tegen aan liepen en zeker eens wilde testen. Lees meer over onze ervaring van deze Grill Master Gloves.

De Plate Setter

We dachten hoe kun je een paar goed BBQ handschoenen beter testen dan bij het maken van een heerlijke pizza op de pizzasteen van The Bastard. Dit is ook weer eens wat anders dan een Zalm op de BBQ. Voor het bakken van pizza’s stoken we de Bastard flink op naar een temperatuur van ongeveer 250°C tot 300°C, want dan zijn ze lekker snel klaar. We moeten alleen wel oppassen dat de bodem niet te hard gaat en keihard verbrand. Als eerst leggen we de plate setter van The Bastard op zijn plek, waardoor we lekker dicht bij het vuur komen. Je voelt de warmte wel, maar je hebt er geen last van. De handschoenen zijn ook lekker lang, waardoor je een keer niet de helft van je armharen hoeft te verbranden. Fijn!

The Bastard Pizzasteen

Vervolgens leggen we ook de pizza steen van The Bastard op zijn plek. Doordat de handschoenen lekker dun zijn kun je gemakkelijk de pizza steen beetpakken en op de goede plek leggen. Hierna kun je lekker aan de slag met het bakken van jouw ideale pizza.

Pizza tijd

Zorg alleen wel voor dat je genoeg bloem op je pizzaschep doet, want ook daar hadden we meerdere pogingen voor nodig gehad om de pizza een beetje normaal er vanaf te krijgen. Maar goed oefening baart kunst en het resultaat mag er ook wel zijn. We zijn dit keer voor een heerlijke pizza met Parma ham gegaan. Het ideale van een pizza bakken op The Bastard is dat hij met die hoge temperaturen zo klaar is. Ideaal!

Naast dat we heerlijk hebben genoten van de pizza, waren we ook heel blij met de handschoenen. Er zullen er vast nog meerdere verschillende soorten zijn die goed zijn, maar wij waren met deze heel tevreden met de Grill Master Gloves. Lekker vuurbestendig en niet te log of te dik wat we ook wel eens hebben gehad. Ook wel handig en lekker warm voor de aankomende maanden tijdens de winter bbq.

Conclusie

De handschoenen hebben siliconenrubber op de vingers en palm/rug van de hand. Niet in grote vormen, maar juist met kleinere stippen/bolletjes. Dit maakt de Grill Master Glove handschoen lekker flexibel in gebruik. Dit is verder ook wel ideaal voor goede grip, want dan kan de Pizzasteen of de kolen ook niet makkelijk uit je handen glijden. Naast deze plus punten kun je deze handschoen ook gewoon wassen en mogen ze ook de wasmachine in. Wel zo handig. Dit kan trouwens niet met alle BBQ handschoenen.

Previous ArticleNext Article