Guinness World Records Book 2020

Logo Guinness book of records

Vandaag is de nieuwe uitgave van Guinness World Records uitgekomen die weer vol nieuwe gekke records staat. In het nieuwe boek van 2020 staan meer dan 4000 records. Ook kunnen we met trots zeggen dat er 14 Nederlanders in staan met een record. Van het meeste klappen met een hand tot het snelste een trui breien van de wol die direct van een schaap afkomstig is. We zullen een paar Nederlandse records met je delen.

Truitje breien

Dit is een record niet alleen is gedaan maar met een team. Miriam Tegels (55) uit Swalmen slaagde er in om met haar team binnen vijf uur schapen te scheren en van de wol een trui te breien. Het was niet de eerste keer dat ze dit record probeerden te vestigen. Ze hebben het ook al een keer geprobeerd in Schotland. Ze moesten de wol die van de schapen geschoren werd ook spinnen, waar ze direct begonnen met het breien van de trui. Ze hadden er 4 uur en 45 minuten over gedaan.

Record trui breien
Bron: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010300355669&fref=ts

Klap eens in je handjes….

Abhinabha Tangerman (41) is een man uit Amsterdam wie heel goed klappen kan. Hij kan meer dan 6 keer per seconden klappen met een hand. Het record waarmee hij in het Guinness book of records staat is maar liefst 427 in een minuut. Vroeger deed hij dit al op feestjes, dus hij is al even aan het oefenen. Verder oefende hij jaren en jaren om zoveel mogelijk klappen te realiseren totdat het eenmaal lukte. Nu organiseert hij ook zelf recordfestivals waar iedereen die een record wilt neerzetten of al heeft neergezet kan komen om hun ervaringen met elkaar te delen en van elkaar te leren.

Marathon rennen op een loopband

Nu kun je denken, een marathon rennen dat kan nooit een Nederlander zijn die dat record op zijn heeft staan. Dat klopt ook, maar nu gaat het niet om een gewone marathon maar om een marathon rennen op een loopband. Dit record stond eerst op een tijd van 2 uur en 21 minuten. Nog een super snelle tijd om te verbeteren maar Paul Zwama ging ervoor en wilde dit record achter zijn naam zetten. Tijdens zijn record poging had hij zo’n honderd supporters in zijn tuin en ook nog lekker opzwepend muziekje er bij! Dit hielp hem wel de tijd te verslaan en het nieuwe record neer te zetten op 2 uur en 20 minuten op een afstand van 42 kilometer en 195 meter. Inderdaad  maar 1 minuut sneller, maar gelukkig snel genoeg dat scheelt weer een paar uitputtingsslagen.

Marathon rennen op Loopband
Bron: https://www.prorun.nl

Guinness World Records: Gamer’s Edition 2020

De Gamer’s 2020  editie bevat personages en legendes zoals Super Mario, Spider-Man, Pikachu, Link, Master Chief, Solid Snake, Batman, Mickey Mouse, Lara Croft en Crash Bandicoot welke allemaal een eigen pagina hebben in het grote game boek. Verder is er dit jaar ook uiteraard extra aandacht besteed aan Fortnite. Het boek is samengesteld in samenwerking met Epic wat voor heel veel gave feitjes zorgt wat je nog nooit ergens anders hebt gelezen. De Guiness world Records Gamers Edition 2020 heeft iets voor elke gamer en blijft de ultieme gids voor gamen! Een must have dus voor elke gamer!

Guinness World Records- Gamer's Edition 2020
Bron: https://guinnessworldrecords.com/news/2019/8/the-records-held-by-gamers-edition-2020-cover-characters-including-fortnite-s-584736/

Ga jij de uitdaging aan om er volgend jaar in het Guiness book of records te komen?

Previous ArticleNext Article