Ierse Whiskey’s voor St. Patrick’s Day

Dublin Irish Pub

Het is St. Patrick’s Day en ook in Nederland wordt dat gevierd. Als je vandaag liever op de bank zit en veilig tegen de kou op de bank blijft zitten kun je overwegen een Ierse whiskey in te schenken. Raak je geïnspireerd? Hieronder een aantal Ierse whiskey’s die het overwegen waard zijn.

Teeling Whiskey Brabazon

teeling brabazon

Heb je al wat whisky-ervaring dan is de Brabazon een leuke optie. Teeling heeft geëxperimenteerd met het toevoegen van wijnen aan Ierse whiskey. Dit heeft geleid tot de Teeling Brabazon series. De Brabazon Serie No. 1 heeft gelegen op ex-Sherry vaten en de Brabazon Serie No. 2 op ex-Port vaten.

Deze whiskey vind je vanaf zo’n €65,- per fles.

Peaky Blinders Irish Whiskey

peaky blinders whiskey

Nog wat minder bekend met whisky, maar wel een fan van de Netflix-serie Peaky Blinders met Thomas Shelby in de hoofdrol? Er bestaat een echte Peaky Blinders whiskey. Deze whiskey kwam afgelopen jaar op de markt, uiteraard om te profiteren van de populariteit van de gelijknamige hitserie.

Een mooie aankoop voor de beginnende whiskeydrinker en bijkomend voordeel: hij is niet duur. Al te koop vanaf zo’n €25.

West Cork Prizefight

Deze whiskey is ontstaan uit een samenwerking tussen twee distilleerderij: de Ierse West Cork distilleerderij en de Tamworth distilleerderij uit de Verenigde Staten. De naam is geinspireerd op deze samenwerking. Het is een eerbetoon aan de Ierse mannen die in het verleden de oversteek naar de Vernigde Staten maakten en de ‘grootste’ vechters van die tijd werden.

Het label beeld het gevecht uit tussen John Morrissey en Yankee Sullivan. Twee van de meest bekende Ierse vechters uit hun tijd. Het gevecht vond plaats in Boston Corners, New York, op 12 oktober 1853.

Previous ArticleNext Article