IKEA Meelworm Hamburges en Vega Hotdogs

IKEA Vega Hotdog

Van IKEA ben je gewend lekker Zweedse gehaktballetjes te eten met friet of wat ook lekker is, is die wel bekende hotdog voor een euro. Niet te vergeten die heerlijke Daim snoepjes waar ze ook hele taarten van bouwen en verkopen. Maar ze komen wellicht met iets nieuws: Meelwormburgers en Vega hotdogs.

IKEA onderzoekslab Space 10

In het onderzoekslab van IKEA zijn ze bezig om gezonde snacks te maken. Dit lab heet Space10 en is gevestigd in het centrum van Kopenhagen. Hier onderzoeken ze hoe ze op een duurzame manier kunnen experimenteren met ingrediënten en die nieuwe technologieën. Zelf zegt IKEA dit erover: “Om mensen op andere gedachten te brengen over voedsel moeten we niet alleen het intellect aanspreken, maar ook de smaakpapillen kietelen.” In dit speciale onderzoekslab Space 10 komt IKEA dus met verschillende ideeën om duurzame voeding ook lekker te maken.

Meelwormhamburger

Hier zijn ze dus onder andere bezig met de met de meelwormhamburger. Een leuke variatie van het traditionele hamburgerrecept dat een synergie creëert tussen nieuwe ingrediënten en oude klassiekers. Wat eruit zou kunnen zien als een standaardburger pasteitje is eigenlijk een combinatie van bieten, pastinaak en meelwormen.

Vegahotdogs

Ook de vega hotdog is dus een experimentje. Het is de hotdog zonder vlees. Deze is onder anderen gemaakt van wortel, bieten en bessenketchup. Het broodje zelf is gemaakt met spiriluna, een speciale micro-alg die boordevol eiwitten en verschillende andere voedingsstoffen zit.

IKEA Meatballs

Naast deze twee laatste ontwikkelingen houden ze zich ook al een tijdje bezig met het ontwikkelen van duurzame Zweedse gehaktballetjes.


We hopen naast deze nieuwe ontwikkelingen dat in ieder geval de oude vertrouwde Zweedse balletjes zo lang mogelijk ook beschikbaar blijven.

Previous ArticleNext Article