Dit is het wereld record meeste push-ups in een uur

Een hele goede oefening waarmee je thuis je spieren kunt trainen, of op elke andere locatie, is het doen van push-ups. De push-up is een hele bekende oefening en dat is ook niet gek gezien zijn effectiviteit. Opdrukken, zo staat het doen van push-ups ook bekend, focust zich met name op ontwikkeling van de borstspieren. Maar daarnaast worden ook andere spiergroepen getraind. De uit Wales afkomstige Carlton Williams zag de voordelen van deze push-up oefening waarschijnlijk wel, want hij trainde zichzelf naar een record volgens Guiness World Records.

Wat is eigenlijk een goede push-up?

Een push-up is eigenlijk de Engelse vertaling voor het Nederlandse opdrukken. Het is bijna eenzelfde soort oefening als het bankdrukken bij een fitnessschool. Je doet de oefening alleen andersom en je gebruikt alleen je eigen lichaam als weerstand/gewicht.  Hierbij start je in voorligsteun.  Je plaatst je handen op schouderbreedte en spant je buikspieren aan. Je voeten zet je naast elkaar en je hebt je benen gestrekt, waardoor je lichaam in 1 lijn is van je hoofd tot je voeten. Dan laat je je zakken tot de borst even de grond raakt, waarna je jezelf weer omhoog “drukt”. Hieronder een filmpje die het nog even haarfijn uitlegt:

Op hoeveel push-ups staat het record?

Carlton deed een poging om het wereldrecord push-ups te verbreken en deed in een uur het bizarre aantal van 2682 push-ups. Deze geslaagde recordpoging werd vastgelegd op video. Als je het leuk vindt kun hem helemaal zien, al wordt het best eentonig. Leuker is om gelijk door te skippen naar het eind waar Williams het al behoorlijk zwaar heeft. Toch ziet hij er na zijn inspanning nog aardig fit uit voor iemand die een uur lang aan het opdrukken is geweest.

Check de video van de Guiness World Records recordpoging opdrukken:

Hoewel er meer berichtgeving is over push-up records heeft Calrton Williams op dit moment het record in handen zoals te zien is op de website van Guiness World Records. Het is een ‘titel’ die veel mensen in de fitness wereld op hun naam willen hebben. Maar het huidige world record is echt niet zo maar verbroken.

Previous ArticleNext Article