Is dit de snelste Ferrari ooit? Dit is de nieuwe Ferrari 488 PISTA

Ferrari 488 Pista

Ieder jaar worden tijdens de Geneva International Motor Show gruwelijke auto’s getoond met de meest snelle motoren. Hoewel het nog weken duurt voordat de autosalon van Genéve wordt gehouden, heeft Ferrari al beelden laten zien van de nieuwe Ferrari. Dit was een reactie op gelekte foto’s die gepost werden door het Japanse autocar.jp.

Ferrari 488 Pista 4
Photo credit: Ferrari

Ferrari’s techneuten hebben met de twin-turbocharged 3.9-liter V8 waarmee de 488 rijdt geen halve maatregelen genomen. De motor zou 711 PK moeten produceren. Het zou de meest krachtige motor van Ferrari ooit moeten worden. Niet verkeer dus, helemaal niet verkeerd!

Het gewicht van de 488 PISTA werd verminderd. De auto weegt ca. 1280 kilo.

Ferrari 488 Pista 3

De 488 PISTA heeft extreme capaciteiten. Hij gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in 2,8 seconden. Dat is gigantisch! Daarnaast heeft hij een top speed van maar liefst 340 kilometer per uur!

Ferrari 488 Pista 2

Deze auto zou dus wel eens de snelste auto ooit gemaakt door Ferrari kunnen zijn. Eerder schreven wij al over de snelste politieauto ooit, een Bugatti Veyron gebruikte door de handhavers van de wet in Dubai. In welke van de twee zou jij liever rijden?

 

Previous ArticleNext Article