KPN Drone die mensen vervoert!

KPN drone die mensen kan vervoeren

Je hebt het vast al voorbij zien komen de eerste drone die mensen kan en gaat vervoeren. We hebben al eens geschreven over een klein eenpersoons vliegtuig die tegelijkertijd ook een auto is. Ook hebben we een keer een mooie DJI Mavic Air Drone een keer besproken. Dit keer presenteert KPN een drone voor mensen welke bestuurt wordt binnen een eigen 5G netwerk. Is dit een test of vliegen we straks allemaal door de lucht?

Eerste passagiers drone uit China

Ongeveer twee jaar geleden is er al eens een drone met de naam 184 op de markt gebracht in China. Deze ziet eruit als een kleine helikopter, maar heeft vier dubbele propellers die parallel met de grond draaien, net zoals alle andere bestuurbare drones die je kent. Deze drone, die vliegt op elektriciteit, kan volledig opgeladen worden binnen twee uur tijd. De drone is sterk genoeg om een persoon van ongeveer 100 kilogram te vervoeren en kan ongeveer 23 minuten lang vliegen. De drone heeft zelfs airconditioning en een leeslampje, mocht je je vervelen onderweg. Wanneer de propellers naar binnen vouwen, past het voertuig op een standaard parkeerplaats. En je hebt er geen vliegbrevet voor nodig, want de vluchtroute wordt vooraf ingesteld.

KPN drone vliegt op 5G

Ook wij in dit kleine kikkerlandje zijn bezig met het ontwikkelen van hele gave drones. Ondernemers die drones willen ontwikkelen worden teveel afgeremd door de te strikte regelgeving. Dit heeft grotendeels te maken met de angst voor drones die er heerst binnen de tweede kamer. KPN is er van overtuigd dat 5G netwerken een grote rol gaan spelen om de drone-revolutie in goede banen te leiden. Het kan dus zeker wel goed komen met minimale risico’s. KPN is al flink aan het experimenteren met drones die ver buiten gezichtsveld kunnen vliegen en mensen kunnen gaan vervoeren. Om de veiligheid te garanderen moeten ze dus wel op een apart 5G netwerk vliegen. In onderstaand filmpje kun je zien hoe de drone eruit ziet.

Deze drone is de Ehang 216 en gemaakt door een bedrijf uit China. Hij heeft wel eerder gevolgen in Dubai. Ze willen laten zien dat de digitale transformatie dichtbij is, ook in de transport tak. Drones kunnen namelijk heel praktisch worden ingezet voor het vervoeren van bijvoorbeeld donor organen, waardoor deze veel sneller op de plek van bestemming kunnen komen. Drones zijn dan veel meer dan alleen maar vliegende camera’s die van grote hoogtes alleen maar een beetje beelden schieten. Ze kunnen zo groot zijn en worden dat ze dus ook al mensen kunnen gaan vervoeren. Deze drone kan bijvoorbeeld al 210 kilo tillen.

 

Zullen we nog meemaken dat we allemaal voor kortere afstanden door de lucht vliegen? De ontwikkeling gaat hard genoeg, onze kinderen gaan het waarschijnlijk zeker meemaken. We zijn benieuwd waar we staan over 10 jaar. Wat denken jullie?

Previous ArticleNext Article