Lagavulin distilleerderij op Islay

Lagavulin distileerderij Islay

Het is weer whisky woensdag. Vandaag kijken we naar Lagavulin, één van de distilleerderijen op Islay. Lagavulin ligt in het dorp Port Ellen. Deze distilleerderij is opgericht in 1815 en wat gelijk opvalt aan de distilleerderij is dat deze geheel wit is geverfd en dus heel erg opvalt tegen de ruwe en grauwe natuur heuvels die erachter liggen.

Lagavulin 16

De whisky waarmee ze op de markt zijn gekomen is de Lagavulin 16. Dit is hun basis whisky en één van de weinige 16-jarige whisky’s op de markt die voor minder dan €50,- te verkrijgen is, zowel online als bij de meeste slijterijen. Basis is eigenlijk te kleinerend voor het smaakpalet en de power van deze mooie huisstijl Lagavulin.

Een bericht gedeeld door G O X M A G (@goxmag) op

Lagavulin gastvrijheid

Naast de kwalitatief goede whisky’s die ze op de markt brengen zijn ze ook nog eens heel gastvrij. Bij een eerste bezoek wordt je al begeleid naar de leuke en warm ingerichte huiskamer. Hier wordt de tijd even stil gezet en geniet je van de verschillende pareltjes die je ingeschonken krijgt en dan maakt het even niet uit dat het 10:00 s’ochtends is.

Huiskamer van Lagavulin

Lagavulin 8

Naast de 16-jarige hebben ze in 2016 ook een celebration whisky uitgebracht, namelijk de 8-jarige Lagavulin. Dit is natuurlijk een slimme actie omdat ze dan minder lang hoeven te wachten om de Lagavulin whisky op de markt te brengen. De Lagavulin 8 jaar is een 200th Anniversary fles die als speciale limited edition ter ere van de 200e verjaardag van Lagavulin op de markt is gebracht. Daarvan is nu al bekend dat ze deze vast in het assortiment gaan opnemen.

Lagavulin special editions

Naast de 8 en 16-jarige Lagavulin worden er ook vaak speciale flessen gebotteld voor bijvoorbeeld verschillende festivals en feesten op Islay. Zo wordt er elk jaar een speciale botteling uitgebracht voor Feis Isle of Jazz festival op Islay. Deze flessen kun je alleen bij de distilleerderij kopen tijdens die specifieke feestdagen. Wanneer de feestdagen voorbij zijn kun je ze aanschaffen bij de Lagavulin Distilleerderij zolang de voorraad strekt. Dat maakt ze heel uniek en ze zorgen er zeker voor dat ze heel goed zijn, vaak beter dan de Lagavulin whisky’s die al op de markt zijn. En soms mag je er ook een bijzondere dram proeven, zoals deze Lagavulin 18 van Feis Isle 2016, als je bij ze op bezoek bent:

Lagavulin 18 jaar

Bij ons staat er altijd een Lagavulin in de kast en het liefst meerdere soorten. Bij jullie ook toch?

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *