Lego supercars Bugatti, Ferrari en Porsche. Die wil jij toch ook!

Lego Supercars Porsche 911 en Bugatti Chiron

Als kind hield iedere man van Lego toch? Eigenlijk hebben we allemaal nog steeds een bouwer in ons. Verlang je nog steeds terug naar vroeger? Dan heeft Lego een leuke verrassing voor je. Want wat is er nu gaver dan je eigen supercar in Lego na te bouwen.

Er zijn natuurlijk Starwars Lego pakketten voor de liefhebbers, of Harry Potter Lego voor de Harry Potter fans. In dat opzicht doet Lego het wel slim. Wanneer er een populaire grote film draait waar een grote fanbase aan gekoppeld is wordt er Lego van gemaakt. NSli mdus, wij zoomen vandaag even in op de Lego cars, ook wel de supercars. Lego heeft net een nieuw model geïntroduceerd en daar beginnen we natuurlijk mee. Het gaat om de Bugatti Chiron.

Lego Bugatti Chiron (42083)

Laten we gewoon eens wat leuke feitjes opnoemen van de Bugatti. We hebben het wel eens gehad over de Bugatti Veyron van de politie in Dubai. Deze heeft een topsnelheid van 407 km/u. Ja en dat was echt een politieauto. De Bugatti Chiron Sport gaat net iets sneller en kan een topsnelheid bereiken van 420 km/u, maar daar mag je dan ook goed voor in de buidel tasten. Hiervoor mag je ruim 2,5 miljoen euro voor neertellen. Nu is er dus een goedkopere versie van Lego. Eentje die betaalbaar is en alleen wat minder snel gaat dan de echte versie. Na een paar borrels lijkt de Lego Bugatti echt wel op de echte. Uit hoeveel steentjes deze bestaat? Dat zijn er wel geteld meer dan 3500 Lego steentjes.

Lego Porsche 911 GT3 RS

De Porsche 911 GT3 RS nog zo’n supercar. De rijbare versie heeft maximaal autosporttechnologie aan boord. Vergeleken met de normale Porsche 911 GT3 zijn de aandrijflijn en de aerodynamica ingrijpend gewijzigd. Ook maakt de 911 GT3 RS gebruik van gewichtsbesparende materialen. Door deze combinatie is de 911 GT3 RS in staat de Nürburgring te rijden binnen 7 minuten en 20 seconden. Daarmee duikt hij onder de Porsche Carrera GT (7.29 min.).  Deze Porsche  heeft net als de andere sportwagens ook 500 pk en een koppel van 460 nm. Deze Lego Porsche heeft teveel details om op te noemen: echt werkende versnellingen, gedetailleerde stoelen, bagageruimte die open kan, authentieke stickers, unieke oranje kleurenschema, de achterklep die omhoog kan, gedetailleerde 6-cilinder lijnmotor met bewegende zuigers en nog veel meer. Deze Porsche is wel een stuk langer en bestaat uit meer dan 2500 lego stenen.

Lego Bugatti Chiron VS Lego Porsche 911 GT3 RS

Maar wat is nu het verschil? We weten wat de verschillen zijn als we kijken naar de specs van de echte versies, maar wat is nu het verschil van deze twee gruwelijk Lego modellen? Hebben ze dezelfde functionaliteiten en zijn ze beide echt zo mooi afgewerkt? Dit onderstaande filmpje vergelijkt wat specs van deze twee gave Lego modellen.

Lego Ferrari F40 (10248)

Welke Ferrari liefhebber wil er nu niet een super gave Ferrari van Lego hebben. De Ferrari F40 is ongeveer 30 cm lang en heeft dezelfde aerodynamica als de echte. Deze heeft verder ook nog een achter spoiler en heeft een fel rode Ferrari kleur. Door de speciale en gedetailleerde handvatten kun je de deuren makkelijk open en dicht doen. Verder is de Lego auto zo realistisch mogelijk nagebouwd en heeft hij bijvoorbeeld ook kantelbare koplampen, luchtinlaten aan allebei de zijkanten en is ook de V8 motor met de turbolader zo zorgvuldig mogelijk nagebootst. Deze set bestaat uit ruim 1100 Lego steentjes. Los van de Lego is het natuurlijk legendarisch dat dit een van de eerste supercars was in de jaren tachtig welke een topsnelheid had van 320 km/u. Dit komt mede door de welgetelde 495 pk die de motor leverde en nog steeds levert bij de modellen die nog rijden.

Je kan wel merken in de ontwikkeling van deze supercars dat Lego toch steeds meer op de detail gaat zitten, naast dat de Lego Supercars groter worden bevatten ze steeds meer werkende details en bestaan ze uit steeds meer Lego steentjes. Wij vinden het super gaaf, maar is die Bugatti echt de €400 waard, daar kun je als je het ons vraagt ook heel veel andere leuke gadgets van kopen.

Previous ArticleNext Article