Lexus ook op het water met high-performance yacht

Lexus-Sports-Yacht-Concept-wide

Automerk Lexus is binnenkort ook op het water te vinden. Lexus, dat bekend staat om zijn luxe en snelle auto’s, wil die reputatie ook gaan waar maken met het Lexus Sport Yacht Concept. Deze speedboot werd een jaar geleden al geshowd in Miami Beach. Hij zal nu ook daadwerkelijk op de markt gaan komen.

Power yacht

Een luxe, high-performance yacht. Uitgerust met twee 5.0-liter Lexus V8 motoren heeft dit yacht aardig wat power! Motoren die ook gebruikt worden in de uit de Lexus RC F, GS F en LC 500. De speedboot heeft een totaal vermogen van maar liefst 660 kW/897 pk. De topsnelheid bedraagt 43 knoppen, dat is zo’n 80 kilomter per uur. OP het water gaat dat hard, heel hard!

Luxe en design

Omdat het oog ook wat wil heeft Lexus enorm veel aandacht aan het design van de boot besteed. Hiermee vielen ze dan ook in de prijzen op de International Boat Show 2018 in Yokohama, Japan. Het Lexus Sport Yacht Concept kreeg de de Special Award van het ‘Boat of the Year’-committee.

Ook het interieur kent alle luxe met een lederen luxe sofa voor 6 personen, houten sierpanelen en andere houten en glazen elementen en veel high-tech en multimedia aan boord.

De premium speedboot bevat een 2-pitsgasfornuis, een wastafel, een koelkast en zelfs een douche. Vaar je mee? Dan besschik je over 4G wifi en heb je toegang tot een geïntegreerd entertainmentsysteem van Videoworks, dat je van zowel audio als video voorziet. De digitale versterker van Mark Levinson® zorgt voor het beste geluid.

Lexus-Sports-Yacht-Concept

Lexus-Sports-Yacht-Concept-1

Lexus-Sports-Yacht-Concept-2

Lexus-Sports-Yacht-Concept-3
De twee 5.0-liter Lexus V8 motoren zijn prachtig in de boot verwerkt en goed zichtbaar.

 

Photo credits: Lexus

Previous ArticleNext Article