Lidl’s imitatie van de Big Green Egg

Lidl barbecue

Lidl heeft een imitatie van Big Green Egg op de markt gebracht.  De zomer is pas net begonnen en er staat nog een heel barbecueseizoen voor de boeg! De bekendste merken in barbecueland zijn waarschijnlijk wel Weber en Big Green Egg. Waarbij de laatste in een behoorlijk hoog prijssegment zit. Voor velen van ons helaas te hoog.

Goedkoper dan een Big Green Egg

Als je budget niet zo hoog is maar je wil deze zomer toch op luxe wijze je vlees bereiden, dan is de budgetversie van de Big Green Egg die nu bij de Lidl verkocht wordt helemaal geen gek idee. Deze barbecue scaf je aan voor ‘slechts’ €139,-. De Buschbeck Kamado 13 is ook gemaakt van hittebestendig keramiek. Hij kan temperaturen tot 370 °C verdragen en je kunt je steaks met deze barbecue dan ook heerlijk aanbraden. Natuurlijk kun je ook aan de slag met lagere temperaturen. Prima dus om heerlijke recepten op te bereiden. Je kunt deze barbecue kopen in de webshop van Lidl.

Weinig onderhoud, kleine groepen

Weinig onderhoud aan deze barbecue. Door de coating is hij weerbestendig en je kunt hem prima buiten laten staan. Maar nodig niet teveel mensen uit op jouw barbecue. Je moet er rekening mee houden dat het grillrooster niet groter is dan 27 centimeter. Hiermee is de barbecue niet geschikt om veel vlees in korte tijd klaar te maken. Heb je een straatBBQ? Dan wil je met een andere barbecue op de proppen komen dan dit model van de Lidl.

De Buschbeck Kamado 13” is trouwens niet de enige goedkopere versie van de Big Green Egg. Zo heb je ook de Patton Kamado Grill, of de Auplex Kamado.

Previous ArticleNext Article