Lightyear One, de nieuwe Tesla?

Lightyear One Prototype 2 Manisfaction

De Nederlandse autobouwer Lightyear presenteert vandaag zijn eerste auto op zonne-energie. De Lightyear One! De ambities van dit jonge Nederlandse bedrijf uit Helmond zijn torenhoog. Lightyear heeft op de lange termijn vooral Afrika en India in het vizier om daar als eerste de auto te testen en te lanceren. Zou hij het ook goed doen in Dubai? Hij zou er wel heel goed thuis kunnen horen.

De introductie van de Lightyear One gezinsauto:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lightyear (@lightyear_cars) op

– Update 29-06-2019 –
Nog een mooie promo van de Lightyear One:

Een rijdend zonnepaneel?

De Lightyear One is een vijfdeurs gezinsauto die rijdt op zonne-energie. De auto is groot en ruim en heeft een futuristisch, sportief uiterlijk. De auto is zo ontworpen dat er op de motorkap en het dak maximale ruimte is voor meerdere zonnepanelen.

bron: https://lightyear.one/

Redelijk afstandje

Met een volle accu kan de Lighyear One 700 a 800 kilometer ver rijden en hij heeft een topsnelheid van 150 kilometer per uur. Heerlijk elektrisch knallen op de Nederlandse wegen, als het weer mee zit. Er is (nog) geen andere moderne elektrische auto die zover kan rijden. Dit komt grotendeels door de zonnepanelen die voor zeker meer dan 10% extra energie zorgen.

bron: https://lightyear.one/

De prijs van de Lightyear One

Uiteindelijk hangt er natuurlijk ook een prijskaartje aan. Je mag er voor nu nog flink in de buidel tasten, want hij is beschikbaar voor een kleine €149.000,- euro. Uiteraard kun je bedenken dat in Afrika deze auto’s alleen de zon nodig hebben om op te laden, daar zien de makers dan ook wel toekomst in. Je kan de Lightyear One ook al reserveren. Hierin heb je 3 opties, welke gebaseerd zijn op de leverdata van de auto:

  1. Je wordt een van de 100 eigenaren en tikt even €149.000,- euro af inclusief BTW.
  2. Reserveer een productieplek voor je Lightyear One en je wordt een van de 1000 eigenaren en betaald slechts een klein deel vooraf: €4000,-
  3. Je geeft je op om hem te leasen via Leasplan en betaald slechts €1879,- per maand.

Het bedrijf heeft inmiddels 77 bestellingen binnen. Twintig ervan heeft Leaseplan Nederland even aangeschaft. (vandaar ook de optie)

Ben je nieuwsgierig naar nog meer foto’s? Here you go:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Electric car news? (@electric__vehicle) op

Gave auto! We zijn benieuwd wat de toekomst ons brengt!

Previous ArticleNext Article